11. 9. 2015

Reakcia na zavádzajúce informácie primátora Iva Nesrovnala

Reakcia na zavádzajúce informácie
primátora Iva Nesrovnala



DPB, a.s., sa opätovne dôrazne ohradzuje voči tvrdeniam primátora. "Konštatovania, že ako generálny riaditeľ som zlyhal na celej čiare, už presahujú všetky medze. V tejto funkcii som za 4 roky naprával hrubé pochybenia predchádzajúcich vedení, na ktoré som upozorňoval na zastupiteľstve a nikto ich nechcel riešiť ani vidieť. V Dopravnom podniku bolo niekoľko auditov: z EÚ, vládny audit, hlavný mestský kontrolór a Deloitte Advisory a všetky konštatovali, že procesy prebiehajú v zmysle zákona. Aj Deloitte Advisory vo svojej záverečnej správe konštatoval, že finančné výsledky sa od roku 2011 významne zlepšili, čomu prispela aj stabilizácia prevádzkových nákladov. Pozitívne zároveň hodnotia transparentnosť pri zverejňovaní zmlúv o obstarávaní a majetku," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ing. Ľubomír Belfi.
Tvrdenia primátora, že mesto prišlo na právnych službách o milióny eur sú zavádzajúce. "Treba povedať, že ide o vymáhanie pokút - boli to 10 až 15 rokov staré prípady - podľa zmluvy z roku 2006, ktoré predchádzajúce vedenie neriešilo. Naopak, naším aktívnym pričinením sme ušetrili Dopravnému podniku, a teda mestu viac ako 15 miliónov eur," zdôraznil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ing. Ľubomír Belfi.
Primátor prezentuje rôzne tvrdenia a čísla vytrhnuté z kontextu účelovo v súvislosti s výberovým konaním, čím má znevážiť a spochybniť prácu súčasného vedenia. DPB, a.s., má za posledné tri roky vyrovnané hospodárenie, zabezpečil 230 miliónov eur z eurofondov a je najtransparentnejší mestský podnik.
"Na každé zavádzajúce informácie budeme adekvátne reagovať. Je to len snaha o zakrytie politických nominácií a odpútanie pozornosti od pochybného výberového konania," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ing. Ľubomír Belfi.
DPB, a.s., okamžite po vydaní tlačovej správy Magistrátu (zo dňa 8.9.2015), v ktorej primátor účelovo vytrhol nepodložené skutočnosti ohľadom auditu, vydal stanovisko, v ktorom všetky tieto výroky primátora vyargumentoval a doložil, že sa nezakladajú na pravde.