14. 10. 2015

Festival Áčko 2015

Festival Áčko 2015


Festival Áčko je študentským festivalom organizovaným študentmi Filmovej a televíznej fakulty VŠMU v Bratislave. Základnou ambíciou Festivalu Áčko je prezentovať kvalitné filmy produkované v študentskom prostredí. Festival je odrazovým mostíkom pre začínajúcich filmových tvorcov. Odmeňujúc kvalitu, ponúka Áčko priestor pre budovanie konkurencieschopnosti mladých umelcov. Organizátorom 19. ročníka je už tradične FTF VŠMU.

Úlohou festivalu je rozvíjanie spolupráce medzi školami zameranými na film a audiovíziu na Slovensku, ako aj podpora komunikácie medzi jednotlivými fakultami VŠMU. V neposlednom rade je záujmom festivalu prezentovať VŠMU v tom najlepšom svetle a tým prispieť k rozšíreniu povedomia o škole medzi verejnosťou i potenciálnymi záujemcami o štúdium.

Nosnou myšlienkou sprevádzajúcou dramaturgiu tohto ročníka bude svetlo a to nielen ako veľký filmový fenomén, ale taktiež ako inšpirácia umelca, či ako metafora úlohy a účinku tvorby mladých filmárov.

Festival sa odohráva počas 4 dní na pôde Filmovej a televíznej fakulty VŠMU na Svoradovej 2 v Bratislave a je otvorený širokej verejnosti. Vo foajé bude pre Vás pripravený informačný stánok, kde získate všetky potrebné informácie a program. Premietanie filmov prebieha v dvoch kinosálach – hlavná Kinosála a Barco. Vstup na festival je zadarmo počas jeho celého trvania.