6. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízna spoločnosť Fox pracuje na pilotnom filme pripravovaného seriálu, ktorý nakrútia podľa akčnej série Smrtonosná zbraň (1987, 1989, 1992 a 1998). Pôjde pritom o jej remake.
Filmová séria sa začínala tým, ako policajnému seržantovi Rogerovi Murtaughovi (Danny Glover), ktorý nedávno oslávil 50. narodeniny, pridelia nového kolegu. Tým je ťažko zvládateľný, nezodpovedný Martin Riggs (Mel Gibson), ktorý chcel po smrti manželky spáchať samovraždu a z oddelenia narkotík ho pre psychické problémy preložili na oddelenie vrážd.
V seriálovej novinke sa texaský policajt, bývalý príslušník Navy SEALs, Martin Riggs presťahuje do Los Angeles, kde chce začať nový život po tom, ako prišiel o manželku a dieťa. Tam sa stane partnerom detektíva losangeleskej polície Rogera Murtaugha, ktorý nedávno prekonal slabý infarkt a musí sa vyhýbať stresu. Na scenári pracuje Matt Miller. Kto si zahrá hlavné úlohy, zatiaľ nie je známe.

Škótska herečka Rose Leslie sa opäť objaví v seriáli Panstvo Downton (2010). Dvadsaťosemročná rodáčka zo škótskeho Aberdeenu sa predstaví vo štvrtej epizóde aktuálnej šiestej sezóny televízneho projektu.
Rose Leslie stvárňovala v prvej sezóne Panstva Downton Gwen Dawson. Po tom, ako v roku 2010 seriál opustila, účinkovala napríklad v období 2012 - 2014 v seriáli Hra o tróny (2011). Zahrala si aj v snímkach Honeymoon (2014) či Posledný lovec čarodejníc (2015).


Predstaviteľ britskej protiteroristickej polície Mark Rowley dnes upozornil, že niektoré spoločnosti vlastniace sociálne médiá podkopávajú úsilie o prekazenie sprisahaní tým, že dávajú podozrivým informácie z policajných vyšetrovaní.
Rowley uviedol, že niektorým podozrivým uvedené spoločnosti oznámia, keď polícia vyšetruje ich komunikačné dáta.
Ako informovala tlačová agentúra AP, Rowley dodal, že niektoré spoločnosti odmietajú poskytovať dáta polícii, aj keď predloží zákonné žiadosti.
Predstaviteľ protiteroristickej polície tvrdí, že výsledkom je viac "slepých miest" než kedykoľvek predtým, a to sťažuje polícii vypátranie prípadných extrémistov.
Rowley poslucháčom v Royal United Services Institute (RUSI) povedal, že niektoré mediálne spoločnosti spolupracujú, ale iné zámerne vytvoria také produkty, ktoré nemôžu úradom poskytnúť informácie.
Rowley nemenoval žiadnu spoločnosť, ktorá pravidelne svojim užívateľom oznamuje, že polícia požiadala o ich dáta.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.