13. 10. 2015

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) vyrubila TV Markíza na zasadnutí pokuty vo výške 12-tisíc eur. Agentúru SITA informovala hovorkyňa licenčnej rady Lucia Jelčová. Vysielateľ Markíza - Slovakia s programovou službou TV Markíza dostal pokutu šesťtisíc eur za nedodržanie zreteľného oddelenia reklamy od iných programov v prípade odvysielania upútaviek na Babovřesky 2, 96 hodín: Odplata, Chart show, Búrlivé víno, Fast five, Arrow, Mechanik zabijak, Tokarev, Frajeri vo Vegas, Rodinné prípady, Herkules a komunikáty označujúce za sponzora programu Počasie spoločnosť TONDACH SLOVENSKO v dňoch 7. až 31. marca. Pokuta zahŕňa aj prekročenie povoleného dvanásťminútového reklamného bloku v dňoch 10. a 18. marca 2015 v čase od 20:00 do 21:00.
Pokutu vo výške 3 500 eur udelila rada TV Markíza za porušenie ochrany maloletých dňa 7. marca o 20:31 v prípade programu Vo štvorici po opici 2. Vysielateľ program označil ako nevhodný pre maloletých do 15 rokov, pretože obsahoval obscénne a expresívne vyjadrovanie, obscénne gestá a zobrazoval drogovú závislosť formou zábavy, čím naplnil kritéria, ktoré klasifikujú program ako nevhodný a neprístupný pre maloletých divákov do 18 rokov.
Ďalšiu pokutu vo výške 2 500 eur udelila rada TV Markíza za porušenie ochrany maloletých dňa 21. marca o 20:31 v prípade programu Frajeri vo Vegas. Vysielateľ program označil ako nevhodný pre maloletých do 12 rokov napriek tomu, že obsahoval vulgárne, obscénne a expresívne vyjadrovanie a obscénne gestá, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.
Rada taktiež uznala za neopodstatnenú sťažnosť na vysielanie reklamného spotu COOP Jednota, v ktorom má účinkujúci pripevnený za opaskom nôž, ktorý v spote použije, čo považuje sťažovateľ za útočnú zbraň, ktorú je zakázané nosiť a obáva sa inšpirácie divákov touto scénou.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.