13. 10. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS




Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil 22. septembra koncentráciu spočívajúcu vo vytvorení spoločného podniku švajčiarskych podnikateľov Axel Springer Schweiz AG a Ringier AG. Ten bude pôsobiť primárne na území Švajčiarska. Informoval o tom dnes PMÚ, ktorého rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 28. septembra.
Predmetom činnosti spoločného podniku bude predovšetkým prevádzkovanie vydavateľstva švajčiarskych časopisov podnikateľov Ringier AG a Axel Springer Schweiz a s tým obsahovo súvisiacich internetových aktivít týchto podnikateľov.
"Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií úrad dospel k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu a koncentráciu schválil."
Na území SR vykonávajú Ringier a Axel Springer svoju podnikateľskú činnosť prostredníctvom ich spoločného podniku, vytvorenie ktorého bolo schválené rozhodnutím PMÚ 28. júna 2010.
Axel Springer Schweiz je vedúcou vydavateľskou spoločnosťou v Európe. Základom jeho obchodného modelu je žurnalistika. Do jej portfólia patria okrem iného skupiny značiek Bild Group a Welt Group, ktoré sú tvorené značkami digitálnych médií, novín a časopisov.
Ringier AG je vydavateľstvom pôsobiacim vo Švajčiarsku, Nemecku, strednej a východnej Európe a v Ázii. Jeho hlavnou podnikateľskou činnosťou je prenos informácií v novinách a časopisoch, a to aj prostredníctvom digitálnych a mobilných platforiem.


Copyright © TASR 2015