29. 10. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Opozičným poslancom v Nitre sa nepáči mediálna politika mesta. Koalícii Smer-SD, KDH vyčítajú, že v médiách prezentuje len svoje aktivity a opoziční poslanci nemajú priestor, aby voličov informovali o svojich aktivitách. Kritizujú tiež, že v Redakčnej rade Mesta Nitry nemá poslanecký klub NEKA a NOVA žiadneho zástupcu, čo označili za nedodržanie demokratických princípov. Na poslednom mestskom zastupiteľstve predložila skupina ôsmich poslancov návrh zriadiť nový orgán – Radu masmediálnej komunikácie a zrušiť súčasnú Redakčnú radu Mesta Nitry. Návrh v zastupiteľstve neprešiel.
Mesto Nitra si platí niekoľko strán v schránkovom týždenníku Echo, kde informuje o svojich aktivitách. Predsedníčka najsilnejšieho poslaneckého klubu Smer-SD Renáta Kolenčíková vníma podľa svojich slov snahy opozičných poslancov o zverejnenie ich aktivít v periodiku ako provokáciu. „Chceli od nás, aby sme zverejnili fotku, kde boli v tričkách I love you,“ povedala. Anna Šmehilová z klubu NEKA a NOVA ju opravila, že to boli nápisy I love Nitra, čiže Milujem Nitru, čím vyjadrili svoj postoj k mestu. „Na fotke bolo okrem štyroch poslancov ďalších 20 občanov. Nebola to žiadna súkromná akcia, ale išlo o dobrovoľnícku akciu pri príležitosti septembra – mesiaca dobrovoľníctva,“ povedala. Poslanec Štefan Štefek z rovnakého klubu poukázal na to, že v týždenníku mesto zverejňuje aj články, ktorí nemajú podľa neho s chodom mesta nič spoločné. „Aký význam pre chod mesta mal oznam o tvojom jubileu?“ spýtal sa Kolenčíkovej.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.