21. 10. 2015

Tatranský kamzík

Tatranský kamzík

Po dvoch rokoch patrilo mesto Liptovský Hrádok neprofesionálnemu filmu a filmárom takmer z celej Európy. Od 16. do 18. októbra tu premietli filmy zo Slovenska, z Českej republiky, Rakúska, Nemecka, Talianska, Holandska, Luxemburska, Ruska a Veľkej Británie.
V súťažnej projekcii 25. ročníka medzinárodnej tematickej súťaže Tatranský kamzík sa za dva dni predstavilo 49 filmov od 39 autorov. "Prihlásení boli do troch tematických kategórií. Kultúra a pamiatky, Tvorba a ochrana životného prostredia, Súčasný spôsob života ľudí. Autori súťažili v dvoch vekových kategóriách, nad 19 rokov a do 19 rokov," informoval Peter Turoň z Liptovského kultúrneho strediska v Liptovskom Mikuláši.
V skupine nad 19 rokov v kategórii Kultúra a pamiatky zvíťazil Eduard Mocek z Česka, v kategórii Tvorba a ochrana životného prostredia získal prvenstvo Frank Lauter a v kategórii Súčasný spôsob života ľudí sa najlepšie presadil Daniel Asadi Faezi z Nemecka. V skupine do 19 rokov udelili organizátori ocenenia len v kategórii Súčasný spôsob života ľudí, kde dominovala Ruska Nadežda Sorokina.

Copyright © TASR 2015