2. 10. 2015

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA


"Sedel som priamo za lavičkou trénera domácich a jeho niektoré výroky počas stretnutia nepatria nie po 22:00 do televízie, ale až po polnoci, a to na špeciálnom kanáli. Jeho pozápasový výrok zrejme súvisel s nadmerným užitím iontových nápojov a je možné, že z toho dostal šedý zákal. Preto jeho pozápasové vyjadrenie treba brať s rezervou. "
Petr Kašpar, viceprezident Slovana o slovách trénera MFK Zemplín Michalovce Františka Šturma




"Poľská politika viedla v septembri 1939 k pohrome, pretože Poľsko v 30. rokoch opakovane zabránilo vytvoreniu koalície proti hitlerovskému Nemecku. Poľsko tak bolo čiastočne zodpovedné za tú pohromu, čo nasledovala."
Sergej Andrejev, ruský veľvyslanec v Poľsku





„Prepáčte, Slovensko. Takže vy nemôžete prijať moslimov, lebo nemáte mešity? Ale viete o tom, že ich môžete postaviť, však?  Mešity sa nevyskytli len tak v prírode – v dôsledku erózie – ani ich nepostavili veriace bobry. Moslimovia môžu žiť všade tam, kde ostatní ľudia. Nie sú delfíny, ktoré by sa snažili migrovať do Scottsdale v Arizone.“
Moderátor John Oliver, Last Week Tonight, HBO







„ Vyzývam obyvateľstvo Slovenska, aby prejavilo odpor proti prítomnosti amerických vojsk na Slovensku. Vzniklo určité spojenie medzi transatlantickým fašizmom a džihádovským náboženstvom.Islamský štát silno podporuje USA. Myslím si, že je otázkou krátkeho času, keď odhalíme, že migračná vlna, ktorá sa valí na Európu, je prácou niekoho iného v záujme dosiahnuť určitú destabilizáciu mieru v Európe.
Jalal Sulejman, podpredseda KSS





"Dotácia vo výške 6985 eur mala byť určená na politicky ladenú sériu divadelných vystúpení na stredných školách STOP EXTRÉMIZMU! a vystúpenia mala spoluorganizovať aj mimovládna, čiže súkromne financovaná organizácia Amnesty International, ktorá niekoľkokrát svojvoľne obvinila Slovákov z rasizmu a xenofóbie pre údajnú diskrimináciu Cigánov. Žiadosť o dotáciu vnímame ako provokáciu, pretože je zrejmé, koho by v daných predstaveniach označovali za extrémistov. Boj proti rasizmu" je vnímaný jednostranne a že "za extrémistov by boli označení opäť bieli Slováci. BBSK odmieta také jednostranné ponímanie rasizmu. Okrem toho nepovažujeme za správne, aby po našich, slovenských, školách behali platené zahraničné mimovládne združenia a učili a rozhodovali o tom, kto bude považovaný za extrémistu a kto nie.“
Milan Uhrík, riaditeľ Úradu BBSK

"Nie je prekvapenie, že USA naplánovala konferencii NASA o vode na Marse na rovnaký čas, kedy Putin prednášal svoju reč v OSN."
Vjačeslav Nikonov poslanec zo strany Jednotné Rusko





"Upozorňujem vás na ľudí, ktorí sem v rámci tejto masovej migrácie prichádzajú zo Sýrie. Ak zvíťazím, pôjdu naspäť.Toto môže byť jeden z najväčších taktických úskokov všetkých čias. Možno 200-tisícová armáda. To je možné."
Donald Trump