9. 11. 2015

Akadémia médií prerušila pre hľadanie investora vyučovanie

Akadémia médií prerušila pre
hľadanie investora vyučovanie



Akadémia médií v Bratislave prerušuje na niekoľko dní vyučovanie. V súčasnosti totiž rokuje vedenie školy o novej vlastníckej štruktúre s investorom, ktorý by mal vstúpiť do školy. Pre agentúru SITA to potvrdil riaditeľ Akadémie médií Ján Füle s tým, že ľudia, ktorí rokujú, nemôžu zároveň učiť.


Vyučovanie by mali na Akadémii médií obnoviť od 18. novembra. Vedenie akadémie rokuje o tom, komu členovia Správnej rady Akadémie médií postúpia podľa zákona o neziskových organizáciách svoje hlasovacie práva. Dnes podľa Füleho už ukončili rokovania s jedným z investorov, pričom dohoda s ním je "na spadnutie." Musia ešte podpísať viacero zmlúv, napríklad odstúpenie hlasovacích práv či zmenu štatútu Akadémie médií.


Na otázku, či by škola pokračovala vo svojej činnosti, keby stroskotala dohoda s investorom, Füle hovorí, že škola bude fungovať ďalej. "Na chod školy sú peniaze a nikto nikomu nedlhuje na výplatách ani na ničom," hovorí Füle. Zároveň však priznáva, že škola nemá zaplatené nájomné od októbra do konca decembra, pričom majiteľ budovy, kde škola sídli, im fakturuje nájomné dopredu. Ako vyplýva zo zoznamu neplatičov Sociálnej poisťovne, Akadémia médií má v súčasnosti dlh voči poisťovni 12 104 eur.


Riaditeľ Akadémie médií sa vyjadril aj k pôsobeniu dozornej rady. Dozornú radu na Akadémii médií totiž v súčasnosti tvorí iba jeden človek. Ako uviedol Füle, nie je povinný počet ľudí, ktorí by mali dozornú radu tvoriť. "Oslovili sme niekoľkých ľudí v minulosti a keďže rokujeme o nových investoroch, dohodli sme sa, že dozornú radu obsadia ľudia, ktorí do školy vstúpia, takže sme to neriešili," hovorí Füle s tým, že jeden človek v dozornej rade je približne od októbra minulého roka, no neodporuje to štatútu.
Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie, n.o. v Bratislave je súkromná vysoká škola. Založili ju v roku 2006.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.