16. 11. 2015

Jednooký medzi slepými

Jednooký medzi slepými





Televízia TA3 počas víkendu okamžite zareagovala na teroristické útoky v Paríži.
Prvé informácie o útokoch sme do vysielania zaradili v piatok večer pred 23.00 h. Naživo vysielanú reláciu Rozhovory cez polnoc sme pravidelne prerušovali mimoriadnym spravodajstvom s aktuálnymi informáciami z Francúzska, ktoré až do záveru vysielania priamo z Paríža sprostredkovala reportérka TA3 Alena Vrbovská.
V sobotu televízia TA3 od začiatku vysielania zmenila celú programovú štruktúru a venovala sa výlučne tejto udalosti. Živé prenosy a telefonáty spolupracovníčky A. Vrbovskej priamo z Paríža dopĺňali analytické rozhovory s hosťami v štúdiu. K téme sa v TA3 vyjadrovali najvyšší ústavní činitelia, ministri obrany a vnútra, bezpečnostní analytici a odborníci na medzinárodné vzťahy. Naživo sme sa spájali aj s naším redaktorom Vladom Lichvárom, ktorý je na dlhodobom pracovnom pobyte v centrále CNN v Atlante.
O 17.00 h televízia zaradila mimoriadnu Tému dňa s ministrom M. Glváčom a prostredníctvom telemostu s ministrom R. Kaliňákom. Téma dňa mala rating 156 tis. divákov, celkový reach bol 454 tis., čo predstavuje share 12+ takmer 10%.
TB s premiérom R. Ficom a ministrom M. Glváčom pred rokovaním Bezpečnostnej rady si pozrelo 141 tis. divákov, čo predstavuje share 15,4 % v skupine 12+ a tým sa stala dvojkou na trhu. V prípade dospelej populácie sa TA3 stala jednotkou na trhu (share 18+ 16,2%). TA3 bola jednotkou aj v skupine VŠ vzdelaní (27,7%), manažéri s VŠ (26,8%) a aglomerácií nad 100 tis. obyvateľov (21,9%). Vysokú návštevnosť zaznamenal aj web TA3.
V sobotu si TA3 zaplo celkovo 1 milión 482 tis. divákov, čo je 6,2 % podiel na trhu v skupine 12+, s rekordnou dĺžkou sledovanosti 50 minút.

Teroristickým útokom v Paríži sa v nedeľu venovala aj relácia V politike. Okrem analyzovania udalosti vo Francúzsku sme sa v nej venovali aj téme bezpečnostných opatrení na Slovensku. Hosťom relácie bol premiér Róbert Fico a v druhej časti viceprezident PZ SR Ľ. Ábel, šéf Útvaru osobitného určenia Š. Hamran a odborník na medzinárodné vzťahy a terorizmus F. Škvrnda z EU v Bratislave. Reláciu si pozrelo 705 tis. divákov, premiéra mala share 12+ 7,9 % a v skupine manažérov s VŠ vzdelaním 20,3 %. Televízia TA3 tak opäť potvrdila svoje stabilné a opodstatnené miesto na mediálnom trhu a splnila svoje poslanie.