25. 11. 2015

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) včera udelila jednu pokutu, voči vysielateľom začala i viacero správnych konaní vo veci možného porušenia zákona.
Sankciu vo výške 3319 eur dostal vysielateľ televízie Markíza. Koncom mája v jednom prípade zreteľne neoddelil reklamu od iných programov. Porušil tým aj paragraf hovoriaci o dĺžke reklamných šotov.
Voči vysielateľom začala RVR tri správne konania. V prvom prípade ide o RTVS. Začiatkom septembra mohlo podľa RVR dôjsť k porušeniu zákona v paragrafe, ktorý hovorí o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov. V dvoch prípadoch neboli podľa rady oddelené názory a komentáre od informácií spravodajského charakteru. Príspevky sa týkali ročného zúčtovania poistného a funkcie colnej správy.
V druhom prípade začala správne konanie vo veci možného porušenia zákona u vysielateľa televízie Senzi. Ten koncom septembra vysielal v istom čase v rozpore s udelenou licenciou. Voči vysielateľovi televízie DAJTO začala RVR správne konanie vo veci možného porušenia zákona v paragrafe o čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu.

Copyright © TASR 2015