13. 11. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Rada pre vysielanie a retransmisiu pridelila frekvenciu 94,5 MHz "Žilina" RTVS. Vysielať na nej bude Rádio_FM, predpokladaný začiatok vysielania na novej frekvencii je druhá polovica decembra 2015.
RTVS využila príležitosť, ktorá jej umožní efektívnejšie napĺňať službu verejnosti. Ekonomický rozmer v tomto prípade nie je zanedbateľný, nakoľko povinnosťou verejnoprávnych médií je pokrývať územie Slovenska čo najlepšie a za primerané finančné náklady.
Rádio_FM je jediné rádio na Slovensku, ktoré prezentuje slovenskú alternatívnu hudobnú scénu. Zlepšením pokrytia územia v danom regióne preto mladí slovenskí interpreti získajú príležitosť predstaviť sa verejnosti práve prostredníctvom vysielania Rádia_FM.
"RTVS vyvíja úsilie, aby verejnoprávnu službu poskytovalo čo najširšiemu počtu svojich poslucháčov a divákov. Pridelenie tzv. Ženevskej frekvencie nás preto mimoriadne teší," povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. "Rádio_FM má na slovenskom rozhlasovom trhu výnimočné postavenie. Žiadne iné rádio nepodporuje alternatívnu slovenskú hudobnú tvorbu v takom rozmere ako Rádio_FM. Naším záujmom je napĺňať túto úlohu čo najlepšie," dodal riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS Vincent Štofaník.