15. 11. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS
 



Od 16. novembra si televízni diváci RTVS budú môcť šesťkrát denne pozrieť cyklus krátkych audiovizuálnych programov s názvom Jazdi hlavou zameraných na znižovanie dopravnej nehodovosti. Na dnešnom brífingu o tom informovali tvorcovia cyklu a Marta Gajdošíková, riaditeľka Programu RTVS 2.
Cyklus vznikol v spolupráci Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) s podporou medzinárodnej asociácie FIA v koprodukcii s RTVS. Slovensko sa týmto zapája aj do celosvetovej dopravno-vzdelávacej kampane pre bezpečnejšiu cestnú dopravu.
Pilotný diel RTVS odvysielala už v auguste tohto roka, od polovice novembra však spúšťa intenzívnejšiu kampaň.
Cieľom tvorcov televízneho cyklu bolo vytvorenie krátkych troj až päť minútových situačných spotov s dopravno-výchovnou tematikou. Tematicky sa zameriavajú na jednotlivé skupiny vodičov a ďalších účastníkov cestnej premávky, techniku jazdy či alkohol za volantom.
„Podarilo sa vyvinúť formát, ktorý pôsobí na emócie, je krátky, úderný a dostáva sa divákom pod kožu,“ povedala Gajdošíková.
Vysielanie tohto televízneho cyklu privítal aj viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel. „Som veľmi rád, že to nie sú žiadne fikcie, ale vychádzajú z reality slovenských ciest. Sú to skutočné príbehy, ktoré sa stali,“ uviedol. Upozornil, že od začiatku roka sa na slovenských cestách stalo už 217 smrteľných dopravných nehôd.



Copyright © TASR 2015