15. 11. 2015

Zomrel herec Warren Mitchell

Zomrel herec Warren Mitchell

Vo veku 89 rokov skonal v sobotu ráno anglický herec Warren Mitchell, známy predovšetkým zo sitkomu Till Death Us Do Part (1965 - 1975). Informovala o tom jeho rodina. "Warren bol už nejaký čas chorý, no do poslednej chvíle vtipkoval," uviedli vo vyhlásení, presnú príčinu úmrtia však neoznámili. Zostala po ňom manželka, herečka Constance Wake a ich tri deti.
Warren Mitchell, vlastným menom Warren Misell, sa narodil 14. januára 1926 v Londýne. Herectvu sa venoval už od detstva, pričom od siedmich rokov navštevoval Gladys Gordon's Academy of Dramatic Arts. Počas druhej svetovej vojny slúžil v letectve a neskôr študoval aj na Royal Academy of Dramatic Art. Počas kariéry pôsobil v divadle, rozhlase, televízii aj filme. V roku 1966 sa prvýkrat objavil v spomínanom sitkome Till Death Us Do Part, v ktorom stvárňoval Alfa Garnetta, pričom v nasledujúcom roku dostal za svoj výkon televíznu cenu BAFTA. Túto postavu neskôr stvárnil aj vo viacerých ďalších seriáloch a televíznych filmoch. Bol tiež držiteľom dvoch divadelných Olivier Awards.

2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.