8. 12. 2015

12. ročník Novinárskej ceny

12. ročník Novinárskej ceny


Novinári, redakcie, vydavatelia, čitatelia, poslucháči či diváci môžu prihlasovať súťažné príspevky do 12. ročníka Novinárskej ceny. Súťaž vyhlásila v pondelok (7.12.) Nadácia otvorenej spoločnosti, má upriamiť pozornosť na kvalitné a zaujímavé práce slovenských novinárov z celoslovenských, regionálnych, printových, elektronických či online médií.
      Nominované žurnalistické práce musia byť publikované alebo odvysielané v období od 1. januára do 31. decembra 2015. Posledný termín na prihlasovanie prác je 31. január 2016.
      Okrem ocenenia pre písanú, audiovizuálnu a fotožurnalistiku, kde je spolu 11 kategórií, budú udelené i ceny v špeciálnych oblastiach, ako je Cena Google pre inovatívnu online žurnalistiku či cena určená mladým talentom dátovej žurnalistiky. Nadácia udelí aj špeciálnu Cenu otvorenej spoločnosti venovanú pamiatke Karola Ježíka a Cenu Zastavme korupciu. O špeciálnej Česko-slovenskej cene verejnosti rozhodnú i tentoraz diváci, čitatelia a poslucháči z oboch krajín prostredníctvom online hlasovania, ktoré sa začne v marci 2016.
      Prihlásené práce budú hodnotiť nezávislé poroty zložené z odborníkov z oblasti médií, akademického, kultúrneho, spoločenského a neziskového sektora zo Slovenska i zahraničia. Členov komisie zverejní nadácia koncom januára 2016. Ocenenia budú víťazom odovzdané na slávnostnom večere, ktorý sa uskutoční v máji budúceho roka.
      O priebehu a pravidlách súťaže sa možno informovať na stránke www.novinarskacena.sk alebo na facebookovej stránke Novinárska cena.
      
Copyright © TASR 2015