16. 12. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Nemecké úrady v utorok oznámili, že internetové spoločnosti Facebook, Google a Twitter súhlasili s opatrením, na základe ktorého bude možné do 24 hodín zmazať nenávistné komentáre ich užívateľov. Podľa agentúry Reuters ide o ďalší krok v boji proti narastajúcemu rasizmu v internetovom prostredí následkom migračnej krízy.
Nemecká vláda sa snaží podchytiť tieto sociálne platformy v snahe zastaviť vzostup online komentárov zameraných proti cudzincom napísaným v nemčine, zatiaľ čo krajina zápasí s prílevom viac než milióna utečencov, ktorí len za tento rok prišli do Nemecka. Nová dohoda uľahčuje užívateľom týchto služieb, ako aj skupinám bojujúcim proti rasizmu upovedomiť špecialistov internetových spoločností na nenávistné komentáre, tvrdí nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas.
"Ak sa prekročia mantinely slobodného prejavu a ak to budú stíhateľné vyjadrenia a nabádanie k páchaniu trestných činov ohrozujúcich ľudí, potom sa musí takýto obsah z internetu vymazať. Dohodli sme sa, že toto opatrenie bude možné vykonať do 24 hodín," uviedol Maas.



Reboot obľúbeného seriálu Xena (1995 - 2001) napíše scenárista Javier Grillo-Marxuach, ktorý sa podieľal aj na projektoch ako Nezvestní (2004 - 2010) či Médium (2005 - 2011). Na novinke pracujú aj pôvodní výkonní producenti Rob Tapert a Sam Raimi. Pripravovaný titul má priniesť nový typ hrdinky, ktorá by mala charizmu a šarm pôvodnej predstaviteľky Xeny Lucy Lawless a bystrosť Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Nový seriál sa má na televízne obrazovky dostať budúci rok.
Seriál Xena vznikol ako spinoff série Herkules (1995 - 1999), v ktorej sa bojovníčka Xena objavila po prvý raz. Spolutvorcom Xeny bol spomínaný Rob Tapert, ktorý je od roku 1998 manželom 47-ročnej Lawless. V seriáli si zahrala aj Renée O'Connor, ktorá stvárnila Xeninu spoločníčku Gabriellu. Seriál dva razy nominovali na Primetime Emmy za pôvodnú skladbu. Na túto cenu ho päťkrát nominovali aj za pôvodnú hudbu, pričom v roku 2000 sa skladateľovi Josephovi LoDucovi nomináciu podarilo premeniť na víťazstvo.



Tvorca seriálu Fargo (2014) Noah Hawley oznámil, že tretia séria bude mať premiéru až v roku 2017. Jej dej sa bude odohrávať v roku 2010, čiže štyri roky po udalostiach z prvej série, no v hlavných úlohách sa predstavia úplne iní herci.
"Pravdou je, že tretiu sériu neuvidíte v roku 2016. Fargo je zimný seriál v dobrom aj zlom zmysle. Nemáme už dosť času, aby sme stihli nakrútiť novú sériu skôr, než sa skončí táto zima. Taktiež je pre mňa a ostatných producentov veľmi dôležité, že oddeľujeme písanie scenára od samotnej produkcie, čo nám umožňuje sa tomu venovať naplno. Momentálne sme vo fáze písania scenára. Napísal som už prvé štyri epizódy a nasledujúcich niekoľko mesiacov budeme pokračovať s tým, že vieme, že nakrúcať začneme podobne ako pri prvej sérii v novembri. Dúfame, že tretia séria sa dostane na obrazovky na jar 2017," vyhlásil Hawley.
Seriál Fargo je inšpirovaný rovnomennou snímkou bratov Coenovcov z roku 1996, ktorí sú zároveň medzi výkonnými producentmi seriálu. V desaťdielnej prvej sezóne účinkovali Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Joey King či Keith Carradine. Druhá séria, ktorá sa skončila 14. decembra, mala taktiež desať epizód a predstavili sa v nej Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart a Ted Danson.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.