9. 1. 2016

Zomrel Frank Armitage

Zomrel Frank Armitage

Vo veku 91 rokov zomrel ilustrátor Frank Armitage. Rodák z austrálskeho mesta Melbourne, ktorý sa venoval aj nástenným maľbám, skonal 4. januára v dôsledku staroby v kalifornskom Paso Robles. Smutnú správu potvrdil Howard Green z Walt Disney Animation Studios.
Roblan Frank Armitage študoval na umeleckej škole v Melbourne, neskôr sa stal asistentom mexického maliara Davida Alfara Siqueirosa. V roku 1952 sa presťahoval do Los Angeles, kde začal spolupracovať so spoločnosťou Walt Disney Studios. Podieľal sa na filmoch ako napríklad Šípková Ruženka (1959) či Kniha džunglí (1967). Jeho prácu je možné vidieť aj v parížskom Disneylande, floridskom Disney's Animal Kingdom Theme Parku či zábavnom parku Tokyo DisneySea. Po odchode zo spoločnosti Disney v roku 1989 sa zaujímal o čínsku medicínu, pričom pre štúdium akupunktúry odcestoval do Číny. Venoval sa tiež ilustráciám s medicínskou tematikou.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.