11. 2. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Internetová spoločnosť Twitter oznámila za 4. kvartál minulého roka stratu vyše 90 miliónov USD. To je podstatne menej než v období pred rokom, k čomu prispel rast tržieb takmer o polovicu. Informovali o tom agentúra AP a portál RTTNews.
Strata Twitteru dosiahla vo 4. štvrťroku minulého roka 90,2 milióna USD (80,13 milióna eur), čo na akciu predstavuje 0,13 USD. V rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenal Twitter stratu 125,4 milióna USD (0,20 USD/akcia). Spoločnosť uviedla, že počet aktívnych používateľov jej služieb dosiahol za mesiac 320 miliónov, čo je rovnaký počet ako v predchádzajúcom kvartáli. Analytici počítali s rastom počtu aktívnych používateľov služieb Twitteru na 325 miliónov.
Upravený zisk dosiahol 114,6 milióna USD, čo na akciu predstavuje 0,16 USD. Výsledok je lepší, než predpokladali analytici, ktorí očakávali upravený zisk na úrovni 0,12 USD/akcia.
Tržby vzrástli o 48 % na 710,5 milióna USD, čím Twitter opätovne prekonal očakávania trhov. Analytici očakávali tržby na úrovni 709,94 milióna USD.
Čo sa týka 1. štvrťroka tohto roka Twitter predpokladá, že tržby dosiahnu od 595 miliónov do 610 miliónov USD. Analytici oslovení agentúrou Reuters sú optimistickejší a očakávajú tržby na úrovni 629,25 milióna USD.

Copyright © TASR 2016


Americký herec Milo Ventimiglia si zahrá v pripravovaných nových častiach seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007). Jeho návrat do šou ohlásila spoločnosť Netflix v stredu 10. februára. Tridsaťosemročný rodák z Anaheimu sa v seriáli pravidelne objavoval v druhej a tretej sezóne pôvodnej série ako Jess Mariano, priateľ Rory Gilmore, pričom si zahral aj v pár epizódach štvrtej a šiestej sezóny. Ventimiglia je tak už desiatym potvrdeným pôvodným protagonistom a druhým priateľom hlavnej hrdinky, ktorý sa objaví aj v nových epizódach.
V pokračovaní príbehu z fiktívneho mestečka Stars Hollow, sa opäť predstavia pôvodné hlavné predstaviteľky Lauren Graham (Lorelai Gilmore) a Alexis Bledel (Rory Gilmore). Svoje úlohy si zopakujú aj Scott Patterson (Luke Danes), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Keiko Agena (Lane Kim), Sean Gunn (Kirk Gleason), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Liza Weil (Paris Geller) a Yanic Truesdale (Michel Gerard). Štyri nové 90-minútové časti vzniknú pre spoločnosť Netflix pod režisérskou taktovkou americkej filmárky Amy Sherman-Palladino. Pôvodná tvorkyňa seriálu bude spolupracovať so svojím manželom, producentom Danielom Palladinom. Oficiálny názov novinky zatiaľ nie je známy.
Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory. Okrem už spomínaných si v ňom zahrali napríklad aj Jared Padalecki či Melissa McCarthy. Lauren Graham si za výkon v seriáli v roku 2002 vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus.
Milo Ventimiglia je okrem seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov známy aj ako Peter Petrelli zo sci-fi série Hrdinovia (2006 - 2010). Účinkoval tiež v seriáloch Opačné pohlavie (2000), American Dreams (2002 - 2005), The Bedford Diaries (2006) alebo Mob City (2013). V roku 2013 stvárňoval Iana Mitchella v akčnom seriáli Chosen a v roku 2015 sa predstavil v projekte Gotham. Zahral si tiež syna boxera Rockyho Balbou v podaní Sylvestra Stallonea v šiestom filme z legendárnej športovej série s názvom Rocky Balboa (2006). Predstavil sa aj v snímkach ako napríklad Môj otec je šialenec (2012), Grace: Kňažná z Monaka (2014) či Pomstiteľ (2015).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.