12. 2. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Predstavitelia British Broadcasting Corporation (BBC) dnes oznámili mená ďalších členov nového moderátorského tímu relácie Top Gear. Nemecká pretekárka Sabine Schmitz, motoristickí novinári Chris Harris a Rory Reid a bývalý majiteľ jedného z tímov F1 Eddie Jordan sa pridajú k už skôr ohláseným Chrisovi Evansovi a hercovi Mattovi LeBlancovi. Ako uviedli zástupcovia BBC, ide o kompletnú zostavu, ktorej nové epizódy začnú vysielať už v máji na stanici BBC Two.
Hlavným moderátorom sa stal 49-ročný Evans, ktorý tak nahradí Jeremyho Clarksona. Ten vlani v marci prišiel o miesto po tom, ako napadol jedného z producentov programu Oisina Tymona. V nových sériách sa preto neobjavia ani predošlí spolumoderátori Richard Hammond a James May, ktorí sa pre incident rozhodli nepredĺžiť kontrakty.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Americký miliardár Donald Trump a televízna spoločnosť Univision dnes oznámili, že vyriešili súdnu žalobu, ktorú republikánsky prezidentský kandidát podal za to, že spoločnosť vlani v lete neodvysielala súťaže krásy Miss Universe a Miss USA.
Trumpovi v tom čase obe súťaže patrili, ale odvtedy ich predal, uviedla tlačová agentúra AP.
Univision zrušila plány na televízne vysielanie súťaží po Trumpových výrokoch o Mexičanoch, ktoré vyslovil pri oznamovaní svojej prezidentskej kandidatúry. Newyorský developer dal totiž sľub, že postaví múr na južnej hranici USA s Mexikom, lebo podľa neho Mexičania ilegálne poslali do Spojených štátov niektorých zločincov.
Univision vysielajúca v španielčine následne vyhlásila, že Trump svojimi výrokmi "urazil milióny" ľudí. Trump vrátil úder a podal žalobu, v ktorej žiadal odškodné 500 miliónov dolárov a argumentoval, že televízna spoločnosť neoprávnene porušila zmluvu.
Trump dnes oznámil, že obe strany priateľsky vyriešili svoje názorové spory. Ani jedna strana však neposkytla podrobnosti o urovnaní žaloby.
Realitný magnát tiež vyhlásil, že prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Univision Randyho Falca pozná už dve desaťročia. "Som rád, že sme dokázali prekonať tieto názorové spory," dodal.

Copyright © TASR 2016