13. 2. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

V pripravovaných nových častiach seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007) sa predstaví aj Jared Padalecki. Tridsaťtriročný Američan stvárnil v prvej až piatej sezóne pôvodnej série Deana Forestera, priateľa hlavnej hrdinky Rory Gilmore. Rodák zo San Antonia v Texase je už tretím jej priateľom, ktorý sa objaví aj v nových epizódach.
Okrem neho potvrdil účasť na projekte aj David Sutcliffe, ktorý si opäť zahrá jej otca, Christophera Haydena. Padalecki a 46-ročný Sutcliffe sa tak stali ďalšími dvoma členmi skupiny pôvodných protagonistov, ktorí sa predstavia aj v nových častiach.
V pokračovaní príbehu z fiktívneho mestečka Stars Hollow si opäť zahrajú pôvodné hlavné predstaviteľky Lauren Graham (Lorelai Gilmore) a Alexis Bledel (Rory Gilmore). Svoje úlohy si zopakujú aj Scott Patterson (Luke Danes), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Keiko Agena (Lane Kim), Sean Gunn (Kirk Gleason), Milo Ventimiglia (Jess Mariano), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Liza Weil (Paris Geller) a Yanic Truesdale (Michel Gerard).
Štyri nové 90-minútové časti vzniknú pre spoločnosť Netflix pod režisérskou taktovkou americkej filmárky Amy Sherman-Palladino. Pôvodná tvorkyňa seriálu bude spolupracovať so svojím manželom, producentom Danielom Palladinom. Oficiálny názov novinky zatiaľ nie je známy. Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory. Lauren Graham si za výkon v seriáli vyslúžila v roku 2002 nomináciu na Zlatý glóbus.
Jared Padalecki je známy najmä zo seriálu Hrozba z temnoty (2005), v ktorom stvárňuje Sama Winchestra. Okrem toho si ho diváci a diváčky môžu pamätať aj zo snímok ako Let Fénixa (2004), Múzeum voskových figurín (2005), Krutá hra (2005), či Piatok trinásteho (2009). Je ženatý s herečkou Genevieve Cortese, s ktorou sa spoznal počas nakrúcania spomínaného seriálu Hrozba z temnoty.




Pôvodné herecké obsadenie pripravovaných nových častí seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007) doplnia aj Vanessa Marano a Danny Strong.
Dvadsaťtriročná rodáčka z Los Angeles sa v šou objavovala od šiestej sezóny ako April Nardini, dcéra Lukea Danesa. V súčasnosti účinkuje rodinnom seriáli Switched at Birth (2011). Dvojnásobný držiteľ ocenenia Primetime Emmy stvárňoval od štvrtej série Doyla McMastera, šéfredaktora školských novín Yale Daily News, v ktorých pôsobili aj hlavná hrdinka Rory Gilmore a jej spolužiačka Paris Geller. Práve s druhou menovanou tvorila jeho postava v príbehu pár. Strong sa predstavil tiež v seriáloch Buffy, premožiteľka upírov (1996 - 2003) či Mad Men (2010 - 2013) a zahral si vo filme Snehulienka to má v paži (2007). Pôsobí aj ako úspešný producent a scenárista.
K obsadeniu sa pridá aj 40-ročná muzikálová herečka Sutton Foster, známa napríklad vďaka komediálnemu seriálu Bunheads (2012 - 2013), ktorý vznikol pod taktovkou pôvodnej tvorkyne Žien z rodu Gilmorovcov Amy Sherman-Palladino. Akú postavu stvárni, zatiaľ tvorcovia neprezradili.
V pokračovaní príbehu z fiktívneho mestečka Stars Hollow si opäť zahrajú pôvodné hlavné predstaviteľky Lauren Graham (Lorelai Gilmore) a Alexis Bledel (Rory Gilmore). Svoje úlohy si zopakujú aj Scott Patterson (Luke Danes), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Keiko Agena (Lane Kim), Sean Gunn (Kirk Gleason), Milo Ventimiglia (Jess Mariano), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Liza Weil (Paris Geller), Yanic Truesdale (Michel Gerard), David Sutcliffe (Christopher Hayden) a Jared Padalecki (Dean Foster).
Štyri nové 90-minútové časti vzniknú pre spoločnosť Netflix pod režisérskou taktovkou spomínanej americkej filmárky Amy Sherman-Palladino. Na tvorbe bude spolupracovať so svojím manželom, producentom Danielom Palladinom. Oficiálny názov novinky zatiaľ nie je známy. Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory. Lauren Graham si v roku 2002 za výkon v seriáli vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus. 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Britské noviny The Independent a ich nedeľňajšie vydanie The Independent on Sunday prestanú v marci vychádzať v tlačenej verzii. Oznámili to dnes ich majitelia, spoločnosť ESI Media.
Oboje noviny budú naďalej vychádzať iba v digitálnej verzii. Denník The Independent, ktorý vychádza od roku 1986, sa stane "prvým titulom národných novín, ktorý bude mať výlučne digitálnu budúcnosť," citovala ESI Media tlačová agentúra DPA.
Nedeľník The Independent on Sunday bude iba online od 20. marca a The Independent od 26. marca, oznámila tlačová agentúra Press Association.
"Nedá sa opísať, ako som pyšný na najoddanejší, najšikovnejší, najpracovitejší a najstatočnejší redakčný tím v histórii Fleet Street," napísal na Twitteri šéfredaktor Amol Rajan.
Spomínané noviny patria do skupiny, ktorú vlastnia Alexandr a Jevgenij Lebedevovci.

Copyright © TASR 2016