17. 2. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Viac než 100 afganských novinárov opustilo od začiatku roka 2015 túto krajinu Stredného východu a požiadalo o azyl v zahraničí, informuje dnes afganská tlačová agentúra Pajhwok Afghan News. Sedemdesiatsedem novinárov odišlo z hlavného mesta Kábul a 31 z provinčných oblastí.
Šéf afganskej organizácie na ochranu slobody médií Sádikulláh Tawhídí pre agentúru DPA uviedol, že hlavnými dôvodmi na útek z krajiny sú pre pracovníkov médií hrozby zo strany fundamentalistického hnutia Taliban ako aj všeobecný pocit neistoty. "Z krajiny odchádza ešte viac pracovníkov médií po januárovom útoku Talibanu na autobus televízie TOLOnews v Kábule," dodal.
Taliban túto miestnu televíznu stanicu označil za svoj vojenský cieľ vlani v októbri kvôli jej spravodajstvu namierenému proti džihádistom. Pri samovražednom bombovom útoku na autobus s pracovníkmi televízie TOLOnews zomrelo v Kábule sedem ľudí a 23 sa zranilo.

Seriál Šiesty zmysel (2011) sa nedočká nových častí. Televízna spoločnosť A+E sa rozhodla, že nenakrúti piatu sezónu série o výnimočnej detektívke Carrie Wellsovej. Titul tak dal za sebou definitívnu bodku na amerických televíznych obrazovkách koncom januára, keď televízia A+E odvysielala finálnu epizódu štvrtej sezóny.
Seriál Šiesty zmysel priniesol príbeh Carrie Wellsovej v podaní Poppy Montgomery, ktorá má výnimočnú pamäť a dokáže si v nej uchovať každý detail. Tvorcami série sú John Bellucci a Ed Redlich. Ďalšie postavy stvárnili napríklad Dylan Walsh, James Hiroyuki Liao či Jane Curtin. Titul pôvodne produkovala televízia CBS, ktorá projekt zastavila po troch sezónach. Štvrtú sériu vyrobila spoločnosť A+E.

Indická herečka, speváčka a Miss World 2000 Priyanka Chopra si zahrá vo filme inšpirovanom seriálom Baywatch (1989 - 2001), známym aj pod názvom Pobrežná hliadka. Prostredníctvom služby Instagram o tom informoval americký herec a wrestler Dwayne Johnson, ktorý sa v pripravovanej snímke predstaví po boku rodáčky zo štátu Bihar. "Je to jedna z najväčších hviezd na svete. Šialene talentovaná, neskutočne príťažlivá a extrémne nebezpečná - perfektná pre Baywatch,“ uviedol Johnson. Tridsaťtriročná Chopra by mala stvárniť zápornú postavu, Victoriu Leeds.
V snímke si zahrajú aj Zac Efron, Alexandra Daddario, Ilfenesh Hadera či Kelly Rohrbach. Posledná menovaná sa predstaví v role C. J. Parker, ktorou sa v minulosti preslávila kanadsko-americká herečka Pamela Anderson.
Spoločnosť Paramount Pictures plánovala nakrútiť film o pobrežnej hliadke dlhé roky. Vzniklo niekoľko verzií scenára, pričom o definitívnu podobu sa majú postarať Justin Malen a Robert Ben Garant. Réžie filmu by sa mal ujať americký filmár Seth Gordon. Nakrúcanie by malo začať budúci mesiac.
Priyanka Chopra sa stala celosvetovo známou po zisku titulu Miss World 2000. V súčasnosti patrí k najlepšie plateným a najpopulárnejším herečkám indického filmového priemyslu. Predstavila sa v desiatkach bollywoodskych filmov, ako napríklad Don (2006), Fashion (2008), Kaminey (2009) či Barfi! (2012). Účinkuje aj v americkom televíznom seriáli Quantico (2015).


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.