15. 2. 2016

Mimi a Líza 2

Mimi a Líza 2

Autorky televízneho seriálu a rozhlasových rozprávok o Mimi a Líze Katarína Moláková a Katarína Kerekesová predstavia v pondelok večer v jednom z bratislavských kníhkupectiev Panta Rhei druhé DVD plné nezvyčajných príhod obľúbenej dvojice.
Nevidiaca Mimi a neposedná Líza sa deň čo deň vyberajú na spoločné výpravy do fantázie. V novej sérii Mimi a Líza 2 sa v kukučkových hodinách zoznámia s vílou Hrdzou, pod zemou sa skamarátia s úspešnou atlétkou - dážďovkou Nelou a v obrovskej bubline poletia do vesmíru.
„Práca na seriáli Mimi a Líza bola pre nás od samotného začiatku obrovskou radosťou,“ prezradila scenáristka Katarína Moláková. „Je úžasné sledovať, ako deti premýšľajú nad tým, aké je to byť nevidomý. Snažili sme sa im veselou formou ukázať, že nie každý sa pozerá na svet rovnako a tak je to v poriadku, čo má pre mňa a dúfam, že aj pre samotné deti, veľký význam,“ dodala.
TV seriál a DVD Mimi a Líza 2 vznikli v koprodukcii s RTVS a štúdiom Ekran a vďaka podpore Audiovizuálneho fondu. Pokračovanie rozprávok o Mimi a Líze si môžu záujemcovia prečítať i v rovnomennej knižke.
Všetky animované časti večerníčka, rozhlasový seriál na počúvanie a zvukové pexeso sú dostupné aj prostredníctvom aplikácie pre telefóny a tablety.
Agentúru SITA o tom informovala Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.