3. 2. 2016

TASR NEWS

TASR NEWS

Zvýšiť dostupnosť aktuálnych informácií o Slovensku v angličtine v čase predsedníctva SR v Rade Európskej únie je cieľom nového spravodajského webu TASR s názvom newsnow.sk. Okrem aktuálnych textových správ web prináša televízne správy s Terrym Moranom v angličtine s názvom Slovakia 24/7 a diskusné relácie Pavla Demeša s diplomatmi CD klub a Svet tu a teraz.
"Slovensko akútne potrebuje online zdroj najnovších informácií v angličtine nielen kvôli predsedníctvu v Rade Európskej únie, ale aj pre investorov, turistov, záujemcov zo zahraničia či zahraničné médiá. Chceme sa pridať k tým dominantným tlačovým agentúram vo svete, poskytujúcim takúto službu verejnosti, aj v súvislosti s blížiacim sa zasadnutím Európskej aliancie tlačových agentúr, ktoré sa historicky po prvýkrát uskutoční na jeseň v Bratislave," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.
Web je prehľadne štruktúrovaný, ponúka hlavné správy, správy z oblasti politiky, ekonomiky, športu a kultúry a videosekciu. Správy sú produktom exportného servisu TASR, ktorý denne prináša informácie o Slovensku pre ambasády, veľvyslanectvá, investorov a iných klientov. Editormi webu sú redaktori zahraničnej redakcie TASR.
"Web je zhodnotením exportného servisu TASR, multimediálnych projektov Tablet.TV a iniciatívy zahraničnej redakcie. Ponúkne výber z exportného anglického servisu. Prehľady očakávaných udalostí, sumáre a iné servisné informácie však naďalej zostávajú už existujúcou súčasťou anglických bulletinov: Daily news, Slovakia weekly news, Economy and business či Review of the news," povedal riaditeľ stratégie Vladimír Puchala.
Web by mal byť informačnou mapou pre návštevníkov Slovenska. Postupne na ňom budú pribúdať aj ďalšie informácie servisného charakteru, ako sú kontakty, služby, turistika, ako a čo vybaviť na Slovensku, ale i televízne produkcie.

Copyright © TASR 2016