23. 2. 2016

VOĽBY 2016

VOĽBY 2016

Okrem verejnoprávnej RTVS nachystalo pre rozhlasových poslucháčov predvolebné diskusie zástupcov politických strán aj Rádio Expres. Odvysiela štyri predvolebné duely, z ktorých tri sa uskutočnia v týždni pred voľbami.
      O dueloch informuje rádio na svojej internetovej stránke. Do diskusií sa rozhodlo pozvať predstaviteľov ôsmich strán, ktoré by na základe prieskumov zverejnených do 18. februára dosiahli hranicu piatich percent potrebných na zvolenie do Národnej rady SR. Moderátorom duelov bude Braňo Závodský.
      Dvojice lídrov strán, ktoré sa stretnú v dueloch, určili v Exprese žrebovaním. V prvej diskusii, ktorá sa uskutoční v piatok (26.2.) sa stretne Béla Bugár (Most-Híd) s Borisom Kollárom (Sme Rodina).
      Na pondelok (29.2.) pozýva Expres do štúdia Richarda Sulíka (SaS) spolu s Jánom Figeľom (KDH), v utorok (1.3.) na seba narazia Radoslav Procházka (#Sieť) a Andrej Danko (SNS). Posledný deň pred volebným moratóriom – v stredu (2.3.) má prísť do súkromného rádia Robert Fico (Smer-SD) a Igor Matovič (OĽaNO-NOVA).
      Na svojom prvom rozhlasovom okruhu – Rádiu Slovensko vysiela od piatka (19.2.) predvolebné diskusie aj verejnoprávna RTVS. Nachystala celkom osem rozhlasových diskusií, ktoré sú reprízované na televíznej Dvojke. Na Rádiu Slovensko RTVS simultánne odvysiela i štyri televízne diskusie uvedené na hlavnom televíznom kanáli Jednotke.
      V primárne rozhlasových diskusiách sa spolu stretávajú trojice politických strán (v prvej diskusii iba dve strany) rozdelené na základe výsledkov štyroch prieskumov verejnej mienky, ktoré si RTVS objednala. Moderujú ich Braňo Dobšinský, Lucia Virostková a Juraj Jedinák.
      Tri záverečné diskusie budú obsadené nasledovne: vo štvrtok (25.2.) sa stretnú predstavitelia strán SMK, Sme Rodina - Boris Kollár a SaS, v piatok (26.2.) zástupcovia KDH, OĽaNO-NOVA a Mosta-Híd a v záverečnej diskusii v sobotu (27.2.) lídri SNS, #Siete a Smeru-SD.
      Premiér Robert Fico označil diskusnú reláciu Rádia Expres, v ktorej by sa mal stretnúť s Igorom Matovičom za "vymyslenú". "Predseda vlády SR sa nezúčastní na žiadnom divadle organizovanom Rádiom Expres," uvádza sa v jeho stanovisku, ktoré zaslal Tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.
      "Nikdy nepotvrdil (Fico, pozn. TASR) účasť na pripravovanej diskusii a Rádio Expres svojím prístupom nesie zodpovednosť za to, že táto téma je zneužívaná jednou politickou stranou v predvolebnej kampani," doplnil Tlačový a informačný odbor ÚV. Informoval, že Fico oficiálne potvrdil účasť v predvolebných reláciách RTVS, TA3 a TV Markíza.

Copyright © TASR 2016