2. 3. 2016

Informácie pre novinárov na SP v Jasnej

Informácie pre novinárov na SP
v Jasnej

Organizačné informácie pre médiá akreditované na Svetovom pohári v alpskom lyžovaní žien v Jasnej (5.- 6. marca):


AKREDITÁCIE:
Akreditačné karty sa začnú vydávať v stredu 2. marca popoludní od 13.00 h v hoteli Grand v Jasnej. Do piatku večera je v stredisku možné pohybovať sa voľne aj bez akreditácie, takže nie je dôvod na stres. Akreditácia bude možná aj pred či po skončení tlačovej besedy so slovenskými reprezentantkami vo štvrtok o 15.30 h v press roome v hoteli Grand.

DOPRAVA A PARKOVANIE
V celej Demänovskej doline bude doprava od piatka 4. marca od 18.00 h regulovaná. Novinári, ktorí budú ubytovaní priamo v stredisku, mali by dostať parkovacie karty od svojich ubytovateľov. Boli im pridelené pre hotelových hostí. Treba zaparkovať pri svojom hoteli a pre dopravu do strediska využiť "Shuttle" bus, prípadne nohy. Platí to aj pre fotografov a televízie. Prístup k eMedia Centru vlastnými autami nebude možný, a to ani pre televízie (jednokameráky). Tí, ktorí budú ubytovaní inde, alebo chcú prísť vlastným autom, musia si vyžiadať parkovacie karty od šéfa mediálnych služieb OV v Jasnej Maroša Sýkoru. Počet parkovacích miest pre médiá je obmedzený. V prípade možnosti sa oceňuje kolegialita a príchod viacerých novinárov z jednej redakcie či známych v jednom aute. Parkoviská pre médiá budú na Záhradkách a pri "Nových Chaletoch". Z parkovísk už bude zabezpečená doprava "shuttlami" do Jasnej.

e-MEDIA CENTRUM
V zmysle hesla "ski the future" organizátori hlavné Press Centrum premenovali na e-MEDIA CENTRUM. Výmena informácií sa bude realizovať najmä elektronicky. Tlač bude eliminovaná na minimum. Na požiadanie budú novinárom vytlačené správy, o ktoré budete žiadať. e-MEDIA CENTRUM sa nachádza iba pár metrov od cieľovej zóny na Koliesku. Komfortu prechodu z cieľa do Press Centra sme dali prednosť pred komfortom presunu z hotela do Press Centra. "Z hľadiska spravodajskej práce to považujem za správnejšie," uviedol Maroš Sýkora.

PRESS ROOM
Okrem hlavného e-MEDIA CENTRA bude k dispozícii aj PRESS ROOM, ktorý nájdete v hoteli GRAND JASNÁ v konferenčnej časti. To je priestor, kde tak isto ako v hlavnom e-media centre je možné pracovať, písať správy, upravovať a odosielať fotky, strihať príspevky, dohadovať si stretnutia s trénermi, pretekárkami.

JEDLO
Malé občerstvenie (káva, čaj, voda, niečo malé na zahryznutie) bude pripravené v e-MEDIA CENTRE, aj v PRESS ROOM-e. Hneď vedľa e-MEDIA CENTRA bude malý "media restaurant", kde bude možné kúpiť si jedlo za rozumnú cenu bez čakania pri bufetoch s ostatnými návštevníkmi. "Opäť sme dali prednosť funkčnosti pred snahou ohúriť vás. Verím, že teplé chutné jedlo bez čakania a za rozumnú cenu je to, čo pri svojej práci oceníte najviac," skonštatoval M. Sýkora.

TELEVÍZIE (aj lokálne)
Ak bude záujem o vstup do MIX ZÓNY a rozhovory s pretekárkami, bude treba mať súhlas lokálneho držiteľa práv, ktorým je RTVS. Preto treba kontaktovať Lukáša Dika, šéfa spravodajstva RTVS, na adrese: lukas.diko@rtvs.sk. "S RTVS sme situáciu konzultovali a musím oceniť veľmi korektný prístup nášho hlavného mediálneho partnera, ktorý nemá záujem brániť Vám v práci. Ich povolenie je však na natáčanie v MIX zóne potrebné," vysvetlil Sýkora.

PROGRAM
Okrem oficiálneho programu, dostupného na webe podujatia, a ktorý je prístupný pre verejnosť, sú pre novinárov pripravené ešte minimálne dve milé drobnosti. Úvodný Welcome koktail s pozvaním od predsedu organizačného výboru. Predbežne je plánovaný na piatok o 15.00 h. Druhou akciou bude Otvárací ceremoniál - odohrá sa v Demänovskej jaskyni v piatok o 18.00 h. Kapacita Jaskyne je obmedzená a nebude možné tam pozvať všetkých novinárov. "Preto sa uchádzam o pochopenie, že v prvom rade pozveme reportérov zahraničných televízií a agentúr (všetkým nám ide o zviditeľnenie Slovenska vo svete), potom domáce televízie a fotografov agentúr a celoslovenských médií (raz vidieť je lepšie, ako 100-krát čítať), až potom ostatných fotografov a píšucich novinárov. Mrzí ma to, ale naozaj inak to nejde a verím, že toto nastavenie priorít pochopíte," uviedol na záver Sýkora.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.