26. 3. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Kanadský spevák Justin Bieber sa stal prvým interpretom, ktorého videoklipy na kanáli Vevo prekonali hranicu desať miliárd pozretí. Podľa vyhlásenia zástupcov spoločnosti, 22-ročnému rodákovi z kanadského Londonu sa rekord podarilo dosiahnuť za približne šesť a pol roka, pričom viac ako štyri miliardy pozretí pribudli na spevákovo konto od minulého septembra, keď zverejnil nové videá k albumu Purpose (2015). Aktuálne najviac pozretí majú Bieberove videoklipy ku skladbám Baby (1,3 miliardy pozretí) a Sorry (1,1 miliardy pozretí).
Justin Drew Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a spomínaný Purpose. Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Spevák, ktorého najznámejšími hitmi sú skladby Baby (feat. Ludacris), Boyfriend, Where Are Ü Now (feat Jack Ü) alebo What Do You Mean?, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu Grammy, dve BRIT Awards, dvanásť Billboard Music Awards, osem American Music Awards či šestnásť Teen Choice Awards.

Ruský minister športu Vitalij Mutko plánuje postaviť mimo zákon úniky mien športovcov, ktorí neprešli prvotným antidopingovým testovaním. Zároveň v rozhlasovom vysielaní kritizoval tamojšie športové federácie z predčasného zverejňovania dopingových hriešnikov. Svoj zámer obhajuje Mutko prezumpciou neviny: "Keď má pretekár pozitívny nález, môže požiadať o odobratie B-vzorky, ktorá čas od času očistí jeho meno." Mutko tiež predznamenal zámer kriminalizovať akékoľvek uverejňovanie informácii pred právoplatným ukončením vyšetrovania.
Ruský šport sa v poslednom čase ocitol v tieni početných dopingových škandálov. Naposledy Ruská antidopingová agentúra (RUSADA) udelila doživotný dištanc chodeckému koučovi Viktorovi Čoginovi: na základe 18-mesačného vyšetrovania sa jej podarilo dokázať, že podával svojim zverencom nedovolené látky.

Populárna talkšou americkej moderátorky Ellen DeGeneres môže opäť získať Daytime Emmy v kategórii Najlepšia zábavná talkšou. Americká Národná akadémia televíznych umení a vied jej v 43. ročníku svojich výročných cien udelila nomináciu spolu s programami The Wendy Williams Show, The Talk, The Real a The View. V prípade víťazstva sa The Ellen DeGeneres Show stane najlepšou talkšou po desiaty raz.
Tohtoročným nomináciám na Daytime Emmy kraľuje soap opera Mladí a nepokojní (1973), ktorá môže získať 27 sošiek. O tri nominácie menej udelili seriálu General Hospital (1963). Seriál Bohatí a pekní (1987) si zasa vyslúžil 23 nominácií. Všetky tri tituly zabojujú proti sebe v kategórii Najlepší scenáristický tím dramatického a spoločne so seriálom Tak plynie čas (1965) aj v kategórii Najlepší dramatický denný seriál. Spomínaná The Ellen DeGeneres Show má desať nominácií. Samotnej moderátorke sa však nominácia v kategórii Najlepší moderátor alebo moderátorka zábavnej talkšou neušla. Odovzdávanie Daytime Emmy sa uskutoční 1. mája v hoteli Westin Bonaventure v Los Angeles.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.