18. 3. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk sa spoja do jednej firmy. Vytvoria tak multimediálnu spoločnosť, ktorá svojím portfóliom printových produktov zasiahne 47 % čitateľov všetkých slovenských denníkov a časopisov a svojím online portfóliom viac ako 83 % slovenskej internetovej populácie.
      Ako dnes Ringier informoval, spoločnosť Azet.sk sa s ním zlúči 1. júna tohto roka. Všetky jej aktíva, ku ktorým patrí portál Azet.sk, spravodajské Aktuality.sk, Pokec.sk, Bistro.sk, ale aj ostatné služby budú po zlúčení prevádzkované pod hlavičkou Ringier Axel Springer Slovakia. Sídlo vydavateľstva bude naďalej v Bratislave, v Žiline zostane vývoj v oblasti informačných technológií.
      Zlúčením Azetu do vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia príde k dokončeniu spojenia, ktoré sa začalo v roku 2010. Ringier vtedy odkúpil 70-% podiel v Azete od zakladateľa Milana Dubca a jeho spoločníkov. Majoritný podiel vlastní spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG, pričom minoritným akcionárom ostane Dubec. Ten bude aj naďalej generálnym riaditeľom zlúčenej spoločnosti s takmer 800 zamestnancami a spolupracovníkmi.

Copyright © TASR 2016