24. 3. 2016

UPC NEWS

UPC NEWS

Kábloví operátori UPC Česká republika a UPC Broadband Slovakia budú fungovať od apríla ako spoločný podnik. Obe firmy to dnes oznámili v spoločnej tlačovej správe. Cieľom tohto kroku je podľa oficiálneho vyjadrenia väčšie zameranie sa na klientov a rýchlejšie zavedenie technických, ale aj ďalších noviniek v regióne strednej a východnej Európy. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český rozhlas.
Operátor UPC uviedol v minulom roku na trh v Českej republike multimediálnu platformu Horizon, ktorá ponúka okrem iného prístup k videotéke MyPrime a archívu vybraných programov v rámci TV archíve.
Zlúčenie oboch spoločností prinesie aj zmeny a novinky v rámci personálnej štruktúry. Ale kým nebude známe meno nového generálneho riaditeľa, povedie zlúčenú spoločnosť Martin Miller, súčasný generálny riaditeľ UPC Slovensko. Ten bude zodpovedný za oba trhy a za integračný proces novej spoločnosti.
Martin Miller pôsobí v UPC Broadband Slovakia 15 rokov a má podľa operátora ideálne skúsenosti pre začatie integrácie oboch spoločností.
Frans-Willem de Kloet, ktorý viedol firmu UPC Česká republika doteraz, povedie poľskú pobočku.
"Zrýchli sa proces zavádzania nových služieb, zjednotí sa obchodná stratégia a budeme profitovať z veľkosti zlúčených spoločností," potvrdila zámer Severina Pascuová, generálna riaditeľka skupiny Liberty Global, vlastníka UPC, pre región strednej a východnej Európy.

Copyright © TASR 2016