19. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Obľúbený seriál Živí mŕtvi: Počiatok konca (2015) bude pokračovať aj treťou sezónou. Americká televízia AMC sa rozhodla predĺžiť výrobu titulu, pričom pripravovaná séria bude mať 16 epizód. Aktuálna druhá sezóna, ktorá odštartovala na amerických televíznych obrazovkách 10. apríla, má pritom 15 častí a úvodná ponúkla len šesť. Tretiu sezónu plánuje AMC vysielať v roku 2017.
Živí mŕtvi: Počiatok konca vzniká ako spinoff seriálu Walking Dead (2010), známeho aj pod názvom Živí mŕtvi, a popisuje udalosti pred apokalypsou, ktorá zmenila ľudí na zombie. Tvorcom seriálu je Dave Erickson, pričom sa na ňom podieľa aj Robert Kirkman, ktorý je autorom komiksovej predlohy pôvodnej série. V spinoffe účinkujú Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane či Alycia Debnam-Carey.


Britská herečka Naomi Watts sa predstaví v hlavnej úlohe pripravovaného dramatického projektu spoločnosti Netflix s názvom Gypsy. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Rodáčka z anglického Shorehamu sa v seriáli predstaví ako terapeutka Jean Holloway, ktorá si buduje nebezpečné a intímne vzťahy s ľuďmi zo života jej pacientov. Štyridsaťsedemročná herečka sa pod desaťdielnu sériu podpíše aj ako výkonná producentka, pričom produkciu budú zastrešovať spoločnosti Universal Television a Working Title. Prvé dve epizódy bude režírovať Sam Taylor-Johnson, ktorá nakrútila napríklad snímku Päťdesiat odtieňov sivej (2015). Gypsy by mal mať premiéru v priebehu budúceho roka.
Naomi Watts odštartovala hereckú kariéru v austrálskych televíznych seriáloch. Uznanie kritiky získala vďaka psychologického trileru Mulholland Drive (2001) režiséra Davida Lyncha a o rok neskôr sa preslávila účinkovaním v americkej verzii kultového hororu Kruh. Za snímky 21 gramov (2003) a Nič nás nerozdelí (2012) ju nominovali na Oscary. Diváci a diváčky ju môžu poznať aj z filmov Hranice života (2005), King Kong (2005), Farebný závoj (2006), Prísľuby z Východu (2007), International (2009), Poznáš muža svojich snov (2010), Dreamhouse (2011), J. Edgar (2011), Diana (2013), Birdman (2014), Rezistencia (2015) či Séria Divergencia: Experiment (2016). Magazín People ju v roku 2002 zaradil do zoznamu najkrajších ľudí.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) prehľadala kancelárie spoločnosti ovládanej miliardárom a majiteľom amerického basketbalového tímu Brooklyn Nets, Michailom Prochorovom.
Vnútroštátna spravodajská služba FSB, ktorá je nástupníčkou sovietskej tajnej služby KGB, oznámila, že prehliadky boli súčasťou vyšetrovania údajného daňového úniku. FSB dodala, že vyšetrovanie ešte prebieha, uviedla dnes agentúra AP.
Niektoré ruské médiá zverejnili špekulácie, že razie zrejme mali vyvinúť nátlak na Prochorova, aby sa zriekol kontroly nad svojimi médiami. Patria k nim napríklad internetové noviny RBC, ktoré zverejňujú správy o Kremli vrátane podrobného obsahu tzv. Panamských dokumentov (Panama Papers).
Prehliadky zo štvrtka 14. apríla sa uskutočnili práve v čase, keď mal ruský prezident Vladimir Putin svoju každoročnú televíznu reláciu, v ktorej odpovedal priamo na otázky občanov. Putinov hovorca Dmitrij Peskov dôrazne poprel akúkoľvek súvislosť medzi raziami a Prochorovovým vlastníctvom médií.

Copyright © TASR 2016