8. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

V pripravovaných nových častiach seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007) sa nakoniec predstaví aj americká herečka, komička, scenáristka a producentka Melissa McCarthy. Štyridsaťpäťročná predstaviteľka šéfkuchárky Sookie St. James to potvrdila v talkshow Ellen DeGeneres, hoci predtým niekoľko mesiacov špekulácie o svojom návrate do seriálu popierala s tým, že jej to časovo nevychádza.
V pokračovaní príbehu z fiktívneho mestečka Stars Hollow si opäť zahrajú pôvodné hlavné predstaviteľky Lauren Graham (Lorelai Gilmore) a Alexis Bledel (Rory Gilmore). Svoje úlohy si zopakujú aj Scott Patterson (Luke Danes), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Keiko Agena (Lane Kim), Sean Gunn (Kirk Gleason), Milo Ventimiglia (Jess Mariano), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Liza Weil (Paris Geller), Yanic Truesdale (Michel Gerard), David Sutcliffe (Christopher Hayden), Jared Padalecki (Dean Foster) a Sebastian Bach (Gil). Štyri nové 90-minútové časti vzniknú pre spoločnosť Netflix pod režisérskou taktovkou americkej filmárky Amy Sherman-Palladino. Na tvorbe bude spolupracovať so svojím manželom, producentom Danielom Palladinom. Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory. Lauren Graham si v roku 2002 za výkon v seriáli vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus.
Melissa Ann McCarthy je okrem úlohy Sookie známa napríklad aj ako Dena zo sitkomu Samantha Who? (2007 - 2009) či Molly Flynn zo seriálu Mike a Molly (2010), za ktorý v roku 2011 získala cenu Primetime Emmy. Zahrala si tiež vo filmoch Magické deviatky (2007), Záložný plán (2010), Život je taký (2010), Vo štvorici po opici 3 (2013), Na cudzí účet (2013), Drsňáčky (2013), Miluj suseda svojho (2014) či Špión (2015). V roku 2012 si vyslúžila zatiaľ jedinú nomináciu na Oscara za výkon vo vedľajšej úlohe komédie Dámska jazda (2011).


Celebritný portál RadarOnline.com a bulvárny týždenník National Enquirer, ktoré spadajú pod spoločnosť American Media, odmietli vo štvrtok odovzdať vyšetrovateľom audionahrávku údajnej telefonickej konverzácie medzi americkým hercom Charliem Sheenom a neznámou ženou, v ktorej hovorí o likvidácii svojej bývalej snúbenice Scottine Ross. Obe médiá publikovali prepísané úryvky z telefonátu, samotnú audionahrávku však nezverejnili.
Losangeleská polícia začala 50-ročného predstaviteľa Charlieho Harpera zo seriálu Dva a pol chlapa (2003 - 2015) vyšetrovať za údajné vyhrážanie sa Ross po tom, ako niekdajšia pornoherečka, známa tiež pod pseudonymom Brett Rossi, nahlásila minulý týždeň bližšie nešpecifikovaný incident, ku ktorému došlo medzi ňou a Sheenom. Policajti preto podali žiadosť o sedemdňový núdzový zákaz približovania sa pre Sheena, pričom súd túto žiadosť schválil. Súd neskôr schválil aj povolenie na prehliadku sídla spomínanej spoločnosti American Media v New Yorku odkiaľ chceli získať audionahrávku. Ako však uviedol šéfredaktor oboch médií Dylan Howard, ani jedno z médií neplánuje vyšetrovateľom odovzdať audionahrávku ani prezradiť identitu svojho zdroja, ktorý im ju poskytol. Podľa neho je povolenie na prehliadku v tomto prípade nelegálne, pričom vyšetrovateľom odkázal, aby si identitu zdroja zistili sami.
Charlie Sheen, vlastným menom Carlos Irwin Estévez, je známy predovšetkým ako predstaviteľ spomínaného sukničkára a starého mládenca Charlieho Harpera zo seriálu Dva a pol chlapa, v ktorom účinkoval v rokoch 2003 až 2011. V čase nakrúcania bol najlepšie plateným televíznym hercom na svete a za svoj výkon získal štyri nominácie na ceny Primetime Emmy a dve na Zlatý glóbus. Sheen si okrem toho zahral aj v snímkach ako Čata (1986), Wall Street (1987), Mladé pušky (1988), Prvá liga (1989), Horúce strely (1991), Horúce strely 2 (1993), Traja mušketieri (1993), V koži Johna Malkovicha (1999), Scary Movie 3 (2003) či Scary Movie 5 (2013). Sheen a Ross sa zasnúbili vo februári 2014, pričom v novembri toho istého roka mali mať svadbu, mesiac predtým sa však rozišli. Po tom ako herec vlani v novembri oznámil, že je HIV pozitívny, naňho jeho bývalá snúbenica podala žalobu za ublíženie na zdraví, psychickú ujmu, neoprávnené väznenie a nedbanlivosť.

Obľúbený britský seriál Misfits (2009 - 2013) sa dočká remakeu. Americká televízna spoločnosť Freeform oznámila, že pripravuje novú verziu titulu, pričom sa na nej podieľajú tvorcovia série Gossip Girl (2007 - 2012) Stephanie Savage a Josh Schwartz. Podobne ako originál, prinesie novinka príbeh skupiny nezodpovedných dvadsiatnikov odsúdených na verejnoprospešné práce, ktorí nadobudnú rôzne nadprirodzené schopnosti. Na rozdiel od predlohy však nové schopnosti nezískajú po zvláštnej búrke, ale po styku so záhadnou chemikáliou. Ďalšie detaily zástupcovia spoločnosti Freeform nezverejnili.

Seriál Misfits, ktorého tvorcom bol Howard Overman, priniesla na obrazovky britská televízia E4. Kým prvú sezónu sledovalo vo Veľkej Británii 700-tisíc divákov, pri druhej sa tento počet zdvojnásobil. V sérii sa spočiatku predstavili Antonia Thomas, Iwan Rheon, Lauren Socha, Nathan Stewart-Jarrett a Robert Sheehan. Do tretej sezóny pribudol Joseph Gilgun, ktorý nahradil Sheehana. Od štvrtej sezóny seriál pokračoval s vynoveným obsadením, ktoré okrem Gilguna tvorili Karla Crome, Nathan McMullen, Matt Stokoe a Natasha O'Keeffe. Seriál si v roku 2010 vyslúžil televíznu cenu BAFTA v kategórii Najlepší dramatický seriál. O rok neskôr si túto cenu odniesli Lauren Socha za herecký výkon vo vedľajšej úlohe a Tom Bowyer za výpravu. 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.