9. 5. 2016

EFA Young Audience Award

EFA Young Audience Award

Víťaznou snímkou Young Audience Award, ktorú udeľuje Európska filmová akadémia (EFA), je francúzska dráma Jamais contente (Miss Impossible, pozn. SITA) režisérky Emilie Deleuze.
O víťazovi rozhodlo 1400 divákov a diváčok vo veku od 12 do 14 rokov z niekoľkých európskych krajín vrátane Slovenska. Do piateho ročníka sa mohli v Berlíne zapojiť aj deti imigrantov, medzi ktorými boli aj filmoví nadšenci z Afganistanu, Albánska, Bieloruska, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Kamerunu, Iraku či Thajska.
Tri nominované snímky, okrem víťaznej to boli aj švédska dráma Pojkarna (Girls Lost, pozn. SITA) a turecká dráma Rauf, premietli vo všetkých vybraných mestách. Jednotlivé poroty následne rozhodli, ktorý titul ich najviac oslovil a výsledky nahlásili prostredníctvom videokonferencie do nemeckého mesta Erfurt. Víťaza oznámili počas ceremoniálu, ktorý moderoval Felix Seibert-Daiker.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.