23. 5. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Misie Európskej únie a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe v nedeľu uviedli, že "zaznamenali" nedávne zmeny v regionálnom verejnoprávnom Rádiu-televízii Vojvodiny, ku ktorým došlo po minulomesačných parlamentných voľbách a ktoré vyústili v obvinenia, že vláda vyvíja nátlak na médiá.
Tlačová agentúra AP informovala, že redakčný tím a niekoľko žurnalistov Rádia-televízie Vojvodiny bolo vymenených po tom, ako, vládnuci populisti premiéra Aleksandra Vučiča vyhrali 24. apríla voľby vo Vojvodine, ktorú predtým riadila opozičná strana.
Novinárske organizácie v Srbsku označili uvedenú výmenu žurnalistov za politickú čistku.
Obe medzinárodné misie v spoločnom vyhlásení v nedeľu upozornili, že Rádio-televízia Vojvodiny má "významnú zodpovednosť" zabezpečiť nestrannosť a rôznorodosť svojich programov na etnicky zmiešanom území. A zdôraznili význam slobody slova v krajine, ktorá sa uchádza o členstvo v EÚ.

Copyright © TASR 2016

Anglický spevák Duncan James sa predstaví v telenovele Hollyoaks (1995), ktorú vytvoril Phil Redmond. Člen chlapčenskej skupiny Blue stvárni Ryana, ktorý sa spolu s rodinou presťahuje na vidiek a je odhodlaný bojovať za to, čomu verí. "Som neskutočne šťastný, že sa môžem pridať k tímu Hollyoaks a vdýchnuť Ryanovi život," uviedol 38-ročný spevák.
Skupina Blue vznikla v roku 2000. Postupne vydala tri štúdiovky All Rise (2001), One Love (2002) a Guilty (2003), s ktorými sa jej podarilo dobyť britský albumový rebríček. Po pauze medzi rokmi 2005 a 2009, počas ktorej vydali štyri kompilačné nahrávky, pripravili pre svojich fanúšikov novú štúdiovku s názvom Roulette (2013). Vlani vydali zatiaľ posledný album Colours. Medzi ich najznámejšie hity patria U Make Me Wanna, Breathe Easy, One Love či All Rise. Duncan James vydal v roku 2006 sólový album Future Past.
 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.