5. 5. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká mediálna spoločnosť Time Warner Inc v prvom štvrťroku dosiahla rast tržieb o 2,5 %, čo je viac, ako sa očakávalo. Zvýšili sa totiž príjmy jej divízie Turner Broadcasting a káblovej televízie Home Box Office. Firma Time Warner za január až marec vykázala čistý zisk 1,21 mld. USD čiže 1,51 USD na akciu. V prvom kvartáli vlaňajška to bolo 970 mil. USD čiže 1,15 USD na akciu.
Tržby spoločnosti sa medziročne zvýšili na 7,31 mld. USD z úrovne 7,13 mld. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters v priemere odhadovali, že zisk bude na úrovni 1,30 USD na akciu a tržby v objeme 7,3 mld. USD. Tržby divízie Turner, ktorá vlastní napríklad televízne stanice CNN, Cartoon Network a TNT, v prvom štvrťroku vzrástli o 7,2 %.
Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

Hviezdna bývalá futbalová reprezentantka USA Abby Wambachová bude pracovať pre športovú televíznu sieť ESPN. Držiteľka ocenenia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre najlepšiu hráčku roka 2012 má spolumoderovať tohtoročné majstrovstvá Európy vo Francúzsku a olympijské hry v brazílskom Riu de Janeiro, jej práca však podľa jej nového zamestnávateľa nebude obmedzená iba na futbal. Wambachová za národný tím strelila 184 gólov a patrí jej tak svetový rekord medzi mužmi aj ženami. Kariéru ukončila vlani v decembri.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.