2. 5. 2016

Novou hovorkyňou Univerzitnej nemocnice Bratislava je Zuzana Eliášová

Novou hovorkyňou UNB je
Zuzana Eliášová
Hovorkyňou Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) sa od mája stala Zuzana Eliášová. Vo funkcii nahradila Petru Stano Maťašovskú. TASR o tom informovala UNB.
Eliášová prichádza do najväčšej nemocnice na Slovensku z ČSOB skupiny z pozície hovorkyne. Predtým pracovala v Televízii Markíza ako redaktorka Televíznych novín so zameraním primárne na oblasť zdravotníctva. Vyštudovala Katedru žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, absolvovala stáž v spravodajskej televízii CNN. Je trojnásobnou hovorkyňou roka 2015, 2014, 2013 v kategórii privátny a komerčný sektor.
UNB tvorí päť nemocníc – Nemocnica Ružinov, Nemocnica ak. L. Dérera na Kramároch, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici, Nemocnica Staré Mesto na Mickiewiczovej ulici a Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice. Vylieči viac ako 100.000 pacientov ročne formou hospitalizácií a viac ako 1,5 milióna pacientov formou ambulantných ošetrení.
Zamestnáva vyše 1400 lekárov a 2200 sestier, celkovo približne 6000 zamestnancov. Je štátnou príspevkovou organizáciou, ktorej zriaďovateľom je ministerstvo zdravotníctva.

Copyright © TASR 2016