9. 5. 2016

RTVS vyhlasuje 32. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad

RTVS vyhlasuje 

32. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad


Aktuálny ročník súťaže ponúka pre víťazov atraktívne finančné ceny, ktoré sa oproti minulým ročníkom zvýšili. Tretie miesto bude odmenené finančnou prémiou vo výške 500 eur, strieborné umiestnenie bude ocenené prémiou 750 eur a víťaz si odnesie až 1 000 eur. Absolútny víťaz zároveň získa aj bonus v podobe bezplatného poskytnutia nahrávacieho štúdia v Slovenskom rozhlase na realizáciu profesionálnej nahrávky víťaznej piesne.
„Som veľmi rád, že sa víťazné piesne Košického zlatého pokladu dostávajú do pravidelných rotácií v hudobných playlistoch rádií RTVS. Podpora domácej hudobnej tvorby je jedným z našich prvoradých cieľov,“ prezradil riaditeľ súťaže a šéf košického štúdia RTVS Juraj Hidvéghy. „Organizačný tím sa už teší na všetky zaslané nahrávky, ktoré budú súťažiť v 32. ročníku. Verím, že aj tento rok to bude napínavý súboj,“ dodal J. Hidvéghy.
Autori a interpreti, ktorí sa chcú do súťaže zapojiť, môžu zaslať svoje vlastné, po slovensky spievané a doposiaľ mediálne nezverejnené skladby na adresu Rozhlas a televízia Slovenska, Rastislavova 13, 043 07 Košice, heslo KZP. Výberová komisia na základe kritérií súťaže vyberie dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vyberie šesť piesní, ktoré priamo postúpia do finále súťaže. Do druhej skupiny vyberie najviac dvadsať piesní, ktoré budú prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko v semifinálovom kole súťažiť o postup do finále súťaže.
Interpreti svoje nahrávky môžu posielať do 31. júla 2016. Všetky dôležité informácie sú dostupné na webe https://ke.regina.rtvs.sk/clanky/Kosicky-zlaty-poklad/106180/aktualny -32-rocnik-kzp-2016.

Doplňujúce informácie
Košický zlatý poklad je jedinečná súťaž zameraná na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby vznikla v roku 1980 na pôde Československého rozhlasu v Košiciach. Každoročne oslovuje priemerne 200 autorských tímov, ktoré sa prihlasujú so svojimi novými, po slovensky spievanými súťažnými piesňami. Ďalšie informácie budú postupne zverejňované na webe www.rtvs.sk