27. 6. 2016

BET Awards

BET Awards

Americká speváčka Beyoncé rovnako ako vlani dominovala udeľovaniu BET Awards, keď si z nedeľného ceremoniálu v losangeleskom Microsoft Theater odniesla štyri ceny. Tridsaťštyriročnú rodáčku z Houstonu vyhlásili za najlepšiu r'n'b/popovú interpretku a jej skladba Formation získala Centric Award, Viewers' Choice Award a tiež trofej pre najlepší videoklip.
Kanadský rapper Drake, ktorý s deviatimi nominácii ovládol zoznam kandidátov, získal nakoniec tri ceny, keď sa stal najlepším hip-hopovým interpretom, spolu s rapperom Futureom triumfoval v kategórii Najlepšia skupina a za hosťovanie v Rihanninej skladbe Work aj medzi spoluprácami. Za najlepšieho r'n'b/popového interpreta vyhlásili Brysona Tillera, ktorý okrem toho zvíťazil aj medzi nováčikmi. Nicki Minaj sa už siedmy raz po sebe stala najlepšou hip-hopovou interpretkou.
Vo filmových kategóriách uspeli Straight Outta Compton (Najlepší film), Taraji P. Henson (Najlepšia herečka), Michael B. Jordan (Najlepší herec) a Amandla Stenberg (Mladá hviezda). Medzi športovcami zvíťazili rovnako ako pred rokom basketbalista Stephen Curry a tenistka Serena Williams. Cenu za celoživotné dielo dostal herec Samuel L. Jackson, jeho kolega Jesse Williams získal Humanitarian Award a spevákovi Akonovi udelili Global Good Award.
Súčasťou ceremoniálu, ktorý moderovali Anthony Anderson a Tracee Ellis Ross, bola aj spomienka na zosnulého hudobníka Princa. Jeho pamiatku si uctili Stevie Wonder, Janelle Monáe, Erykah Badu, The Roots, Bilal, Maxwell, Jennifer Hudson, Tori Kelly a Sheila E, ktorí zaspievali viacero jeho skladieb. Organizátori nezabudli ani na boxera Muhammada Aliho, jeho si zas uctili jeho dcéra Laila a herec Jamie Foxx.


Prehľad víťazov a víťaziek BET Awards 2016:

Najlepšia r'n'b/popová interpretka: Beyoncé
Najlepší r'n'b/popový interpret: Bryson Tiller
Najlepšia skupina: Drake & Future
Najlepšia spolupráca: Rihanna feat. Drake - Work
Najlepší hip-hopový interpret: Drake
Najlepšia hip-hopová interpretka: Nicki Minaj
Videoklip roka: Beyoncé - Formation
Najlepší režisér videoklipov: Director X
Najlepší nováčik: Bryson Tiller
Najlepší gospelový interpret alebo interpretka: Kirk Franklin
Centric Award: Beyoncé - Formation
Viewers' Choice Award: Beyoncé - Formation
Viewers' Choice Award - zahraničný interpret: Falz (Nigéria)
Najlepší medzinárodný interpret - Afrika: Black Coffee (Juhoafrická republika)
Najlepší medzinárodný interpret - Veľká Británia: Skepta
Najlepšia herečka: Taraji P. Henson
Najlepší herec: Michael B. Jordan
Mladá hviezda: Amandla Stenberg
Najlepší film: Straight Outta Compton
Športovec roka: Stephen Curry
Športovkyňa roka: Serena Williams
Cena za celoživotné dielo: Samuel L. Jackson
Humanitarian Award: Jesse Williams
Global Good Award: Akon
 
©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.