20. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Alžírsko dočasne zablokovalo Facebook a niektoré ďalšie sociálne siete, aby zastavilo podvádzanie počas nadchádzajúcich maturitných skúšok, informovala v nedeľu agentúra AP.
Podľa nej pristúpili úrady k tomuto kroku po úniku časti maturitných otázok na sociálne siete.
Alžírske ministerstvo pôšt a informačných a komunikačných technológií oznámilo, že opatrenie má chrániť študentov pred "falošnými témami", ktoré sa mohli objaviť na sociálnych sieťach. Rezort dodal, že ostatné časti internetu nie sú zablokované.

Materským spoločnostiam denníka The Wall Street Journal Dow Jones & Company, Inc. a News Corp. bola minulý týždeň doručená obžaloba zo strany vysokého štátneho predstaviteľa Venezuely Diosdada Cabella-Rondóna za nactiutŕhanie prostredníctvom článku uverejneného 18. apríla, ktorý mu pripisoval prepojenie na pašerákov drog a pranie peňazí.
Cabello, ktorý je v súčasnosti viceprezidentom vládnucej Spojenej socialistickej strany Venezuely a v minulosti bol dočasným prezidentom počas neúspešného štátneho prevratu v roku 2002, tvrdí, že článok s názvom "Predstavitelia Venezuely sú podozriví z toho, že premenili krajinu na globálne kokaínové centrum," použil nemenované zdroje a na ich základe mylne vyvodil záver, že on sám sa stal "kľúčovým cieľom" vyšetrovania Ministerstva spravodlivosti USA v prípadoch pašovania drog a prania peňazí. Žaloba tiež tvrdí, že obvinenia, ktoré ho spájajú s veľkou zásielkou kokaínu z venezuelského ostrova Paraguaná, boli tiež zavádzajúce a hanobiace.
"Obhajoba nedostala žiadne informácie o údajnom zainteresovaní pána Cabella do takejto zásielky od osoby, ktorá by bola zapojená do oficiálneho vyšetrovania," tvrdí Elio Perez, obhajca Cabellu.
Perez ďalej tvrdí, že článok v denníku The Wall Street Journal s názvom "Vyšetrovacie orgány v USA sa zamerali na druhého najvyššieho štátneho predstaviteľa Diosdada Cabella a niekoľko ďalších kvôli podozreniu z pašovania drog a prania peňazí" spustil "cunami" ďalších hanobiacich obvinení zo strany rôznych amerických a medzinárodných médií.
"Pán Cabello je vážený venezuelský politik a vojenský vodca, ktorý desiatky rokov verne slúži svojej krajine a jej ľudu," povedal Perez. "Obvinenia zo zapletenia do vážnych zločinov sú bezohľadné, nepravdivé a poškodzujú jeho povesť v rámci politickej kariéry."
Obžaloba tvrdí, že Dow Jones a News Corp. uverejnili nepravdivé výroky so zámerom poškodiť a s "vedomím, že ide o nepravdivé výroky alebo s bezohľadným ignorovaním povinnosti preveriť, či ide o pravdivé alebo nepravdivé informácie." Uvádza okrem iného aj fakt, že nepravdivé obvinenia sa netýkajú štátnickej roly pána Cabella vo Venezuele a predstavujú "minimálne nedbalosť".

Divízia televízneho vysielania spoločnosti Vivid Entertainment s názvom VividTV podpísala zmluvu so spoločnosťou Totalmedia Solutions S.A. s cieľom rozvinúť predaj a marketing popri neustálej expanzii tejto spoločnosti v Európe a Afrike.
VividTV tvorí základ ikonickej televíznej značky Vivid Entertainment, ktorá je na celom svete uznávaná ako líder moderného zábavného priemyslu pre dospelých. VividTV je globálna veľmoc v distribúcii televízneho vysielania pre dospelých prítomná vo viac ako 40 krajinách prostredníctvom televíznych sietí a balíkov videí na vyžiadanie (VOD).
Vivid so svojim najväčším archívom víťazných filmov, aký kedy nejaká spoločnosť v tomto odvetví dosiahla, je známy aj vďaka erotickým filmom s celebritami ako Kim Kardashian, Kendra Wilkinson, Pamela Anderson, Farrah Abraham a inými.
"Spoločnosť Totalmedia je uznávaná ako najúspešnejšia marketingová spoločnosť v oblasti zábavného priemyslu pre dospelých v Európe. Osobne som spolupracoval s touto firmou pri kampani pre spoločnosť Sapphire Media International. Som veľmi rád, že sa od 1. augusta stávajú našimi partnermi," povedal MichaelH. Klein, prezident pre vysielanie a internet spoločnosti Vivid.
Pán Klein poznamenal, že VividTV, ktorá dosiahla skoro 100-percentnú mieru pokrytia svojím vysielaním v domácnostiach s káblovou a satelitnou televíziou v Severnej Amerike, uviedla v roku 2014 VividTV Europe s non-stop vysielaním. Má skladbu programov špeciálne vytvorenú pre európskeho diváka a spája sa v nej populárny miestny obsah s najpopulárnejšími programami kanálu Vivid. Rozsiahle portfólio videí na vyžiadanie (VOD) je v Európe taktiež dostupné a je prispôsobené požiadavkám jednotlivých krajín.
"Okrem siete VividTV Europe s explicitným obsahom sme vytvorili aj nový kanál s jemnou erotikou v rámci značky Vivid Touch, ktorý bude k dispozícii od tohto leta," poznamenal pán Klein. "Na jeseň tohto roku sa tiež chystáme spustiť druhý kanál s explicitným obsahom. Totalmedia ponúkne operátorom všetky tri siete ihneď po ich spustení."

O spoločnosti Vivid

Vivid Entertainment bola založená v roku 1984 a je známa ako popredný poskytovateľ kvalitnej erotickej zábavy a licenčných programov na výrobky, počnúc kondómami až po vodku a končiac klubmi pre pánov. Filmy od spoločnosti Vivid sú k dispozícii prostredníctvom VividTV na celom svete. Vivid-Celeb sa preslávil "erotickými videami s celebritami". Vivid vysiela non-stop aj prostredníctvom rozhlasového kanála dostupného na vividradio.com a prostredníctvom aplikácie SiriusXM app 791.
Copyright © TASR 2016




Americká televízia HBO zverejnila teaser trailer seriálu Westworld, ktorý je novým spracovaním rovnomenného westernového sci-fi z roku 1973. Novinka prinesie príbeh odohrávajúci sa vo futuristickom zábavnom parku pre dospelých s humanoidnými robotmi a najnovšími technológiami. Na návštevníkov a návštevníčky v ňom však okrem zábavy a oddychu čaká aj nebezpečenstvo. Krátke video, ktoré začína otázkou "Už ste niekedy spochybňovali povahu svojej reality?", ponúka zábery zo spomínaného parku a zároveň z mestečka na divokom západe. Postupne sa v ňom ukazujú hlavné postavy, pričom jedna z nich začína tušiť, že jej život je len ilúzia.
Tvorcami novinky sú Jonathan Nolan a Lisa Joy, pričom na tvorbe sa podieľala aj produkčná spoločnosť Bad Robot, ktorú vlastní filmár J. J. Abrams. Ten je aj výkonným producentom projektu. V televíznom projekte sa predstavia Anthony Hopkins ako zakladateľ zábavného parku, Evan Rachel Wood ako Dolores Abernathy, dievča spochybňujúce celý svoj život, či Ed Harris, ktorý sa predstaví ako tajomný zloduch Muž v čiernom. Okrem nich si v snímke zahrajú napríklad Jeffrey Wright, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, James Marsden, Thandie Newton, Sidse Babett Knudsen, Ingrid Bolso Berdal, Steven Ogg, Ben Barnes, Jimmi Simpson, Clifton Collins Jr., Simon Quarterman, Angela Sarafyan alebo Tessa Thompson. Snímka bude mať na amerických televíznych obrazovkách premiéru v októbri.

Americký rapper a herec Xzibit oznámil, že v pripravovanej tretej sezóne seriálu Empire (2015) bude patriť medzi stálych členov hereckého obsadenia. Štyridsaťjedenročný interpret stvárni Leslieho “Shyne” Johnsona, ktorého si zahral už v poslednej epizóde druhej série. Rapper to oznámil prostredníctvom služby Instagram. "S veľkou radosťou vám oznamujem, že moja postava bude pravidelne účinkovať v pripravovanej tretej sezóne Empire. Som vďačný za túto príležitosť a teším sa na ďalšiu spoluprácu s ostatnými hercami a herečkami," napísal Xzibit. Tretiu sezónu seriálu začne televízia Fox vysielať 21. septembra.
Xzibit, vlastným menom Alvin Nathaniel Joiner, je rodákom z Detroitu, no od svojich 14 rokov žije v Los Angeles. Na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1994, pričom svoj debutový album At The Speed Of Life vydal o dva roky neskôr. Nasledovali štúdiovky 40 Dayz & 40 Nightz (1998), Restless (2000), Man vs. Machine (2002), Weapons Of Mass Destruction (2004), Full Circle (2006) a Napalm (2012). Okrem hudby je tiež známy aj ako moderátor programu Pimp My Ride (2004 - 2007) televízie MTV. Ako herec sa predstavil napríklad vo filmoch 8. míľa (2002), xXx: Nová dimenzia (2005), Vykoľajení - Hra s neverou (2005), Akty X: Chcem uveriť (2008) alebo Zlý poliš (2009).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.