26. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Taylor Lautner sa predstaví v očakávanej druhej sezóne seriálu Scream Queens (2015). Dvadsaťštyriročný rodák z mesta Grand Rapids v Michigane stvárni doktora Cassidyho Cascadea, ktorý trpí zvláštnou poruchou a postupne sa stáva podozrivým zo série trestných činov. Novým členom hereckého obsadenia je tiež americký herec John Stamos, ktorý sa ukáže v úlohe hlavného chirurga Brocka Holta. Z prvej série sa vrátia Jamie Lee Curtis, Emma Roberts, Lea Michele, Abigail Breslin, Keke Palmer, Billie Lourd, Glen Powell a Niecy Nash.
Zatiaľ čo prvá sezóna sa odohrávala na univerzite, ktorou otriasla séria vrážd, pripravovaná novinka sa zameria na záhady z nemocničného prostredia. Majiteľkou zariadenia bude Cathy Munsch v podaní Jamie Lee Curtis, pričom jeho zamestnankyňami budú napríklad Chanel Oberlin (Emma Roberts), Hester Ulrich (Lea Michele) alebo Zayday Williams (Keke Palmer). Seriál televízie Fox začnú nakrúcať už v júli a na televízne obrazovky by sa mal dostať 20. septembra.
Taylor Lautner sa stal známym najmä vďaka účinkovaniu v upírskej ságe Twilight (2008 - 2012). Okrem toho sa predstavil aj vo filmoch ako Dvanásť do tucta 2 (2005), Dobrodružstvá na planéte detí (2005), Valentín (2010), Bez dychu (2011), v ktorom stvárnil hlavnú postavu, Dospeláci 2 (2013) či Tracers - Najrýchlejší lupiči (2015).

Na internete sa dnes objavil nový 15-minútový videozáznam, ktorý ukazuje ako skupina militantov Islamského štátu (IS) zabila piatich spolupracovníkov médií v jednom z miest východe Sýrie, ktoré je v rukách IS.
Video bolo zverejnené dnes, ale šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva so sídlom v Londýne (SOHR) Rámí Abdal Rahmán povedal, že títo aktivisti padli do zajatia IS v októbri a podľa všetkého ich militanti v decembri zabili. SOHR, s ktorým jeden z aktivistov spolupracoval, správu o ich zabití nezverejnilo, pretože sa neobjavili ich telá a ich rodiny sa obávali odvety, ak by oznámili smrť svojich synov.
Detailný videozáznam ich vraždy sa objavil na internete v čase, kedy sa Islamský štát intenzívne bráni vojenskému nátlaku v Sýrii, Iraku i Líbyi, informovala tlačová agentúra AP.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.