29. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec James Van Der Beek bude účinkovať v pripravovanom britskom seriáli Carters Get Rich. Sitkom spoločností Roughcut TV a Sky 1 ponúkne šesť epizód a premiéru by mal mať tento rok na jeseň.
Príbeh sa bude zameriavať na jedenásťročného Harryho Cartera. Chlapec vytvorí aplikáciu Honc pre podivínov, ktorí sa rovnako ako on nevedia rozprávať s dievčatami. Po tom, ako aplikácia zaujme na sociálnych sieťach, kúpi ju za desať miliónov libier americký miliardár Trent Zebrisky v podaní 39-ročného Van Der Beeka a rodine Carterovcov sa zmení život. V novinke sa predstavia aj Rhashan Stone, Kerry Godliman, John Finnemore, Rhianna Merralls alebo Rio Chambers. Na scenári sa podieľali Claire Downes, Stuart Lane a Ian Jarvis.
James Van Der Beek je známy najmä ako Dawson Leery zo seriálu Dawsonov svet (1998 - 2003). Neskôr tiež hosťoval vo viacerých seriáloch, ako napríklad Myšlienky vraha (2005), Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) či Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012 - 2013). Zahral si tiež vo filmoch Vôľa prežiť (1998), Varsity Blues (1999), Pravidlá vášne (2002), Stolen (2009) či Predĺžený víkend (2013). Účinkoval aj v krimi seriáli CSI: Cyber (2015 - 2016).

Indická herečka Freida Pinto sa predstaví v pripravovanom miniseriáli Guerrilla, ktorý sa bude odohrávať v 70. rokoch minulého storočia v Londýne. Dej sa bude zameriavať na zamilovaný pár, ktorý oslobodí politického väzňa a vytvorí radikálnu podzemnú bunku s cieľom posilnenia vplyvu etnických menšín. Tridsaťjedenročná rodáčka z Bombaja stvárni Jas, jednu z dvojice, ktorej vzťah s Marcusom a ich hodnoty tak budú musieť prejsť ťažkou skúškou. Zatiaľ nie je známe, kto sa v očakávanom projekte ukáže ako Marcus. V novinke sa však objaví Angličan Idris Elba, ktorý je zároveň jedným z jej výkonných producentov. Tvorcovia zatiaľ neuviedli, akú postavu 43-ročný rodák z Londýna stvárni.
Seriál bude mať šesť epizód, pričom scenár väčšiny z nich napísal John Ridley. Ten bude aj režírovať prvé dva a posledný diel. O zvyšné epizódy sa postará Sam Miller, ktorý sa podieľal napríklad na seriáli Luther (2010 - 2015) v hlavnej úlohe so spomínaným Elbom. Nakrúcanie novinky by sa malo začať koncom leta v Londýne, pričom televízie Showtime a Sky Atlantic ju predbežne plánujú uviesť na obrazovky v roku 2017.
Freida Selena Pinto sa preslávila vďaka úspešnej dráme Milionár z chatrče (2008). Film jej vyniesol nomináciu na cenu BAFTA za vedľajšiu úlohu a spolu s ostatnými kolegami a kolegyňami získala Screen Actors Guild Award pre najlepšie herecké obsadenie. Neskôr si zahrala aj v snímkach Poznáš muža svojich snov (2010), Miral (2010), Zrodenie planéty opíc (2011), Trishna (2011), Čierne zlato (2011), Vojna bohov (2011) alebo Knight of Cups (2015).

Americká verzia motoristickej relácie Top Gear nebude pokračovať siedmou sezónou. Správu potvrdila produkčná spoločnosť BBC Worldwide North America po tom, čo o ukončení programu prostredníctvom sociálnej siete Facebook informoval jeden z moderátorov Rutlege Wood. “Nehovorím, že s Top Gear USA je koniec, no nebude viac vo vysielaní televízie History,” napísal a zároveň uviedol, že s ďalšími moderátormi, Adamom Ferrarom a Tannerom Foustom, dúfa, že sa relácia objaví na obrazovkách inej televízie.
Relácia Top Gear USA odštartovala na obrazovkách televízie History v roku 2010, kde ju vysielali šesť sezón. O produkciu titulu sa starala spomínaná spoločnosť BBC Worldwide North America, ktorá je pobočkou britskej televízie BBC. Tá je tvorcom pôvodnej verzie programu. Britský Top Gear začali vysielať v roku 1977 ako konvenčný motoristický program, no v roku 2002 ho zmenili na zábavný formát, vďaka čomu získal popularitu na celom svete.

Seriál Hra o tróny (2011) bude mať zrejme 73 epizód. Tvrdia to tvorcovia obľúbeného titulu David Benioff a Dan Weiss. “Hovoríme o dvoch ďalších sezónach. Úplne na začiatku sme hovorili, že urobíme 70 až 75 hodín, a pri tom aj skončíme. Povedzme nateraz, že ich bude 73,” prezradil Benioff pre filmový portál Deadline.
Finále šiestej sezóny, ktoré bolo 60. odvysielanou epizódou, uviedla televízia HBO v premiére v nedeľu. Doterajšie časti pritom trvali približne hodinu. Ak tvorcovia nezmenia minutáž, fanúšikovia a fanúšičky sa do konca seriálu dočkajú ešte trinástich častí.
“Snažíme sa rozprávať súdržný príbeh s úvodom, jadrom a záverom. Poznáme záver už nejaký čas a teraz sa k nemu dostávame. Posledné zábery finále šiestej sezóny to ukázali,” uviedol Benioff. “To, čo nás bavilo od samého začiatku je, že to nemá byť neustále pokračujúci seriál, v ktorom sa budeme s každou sezónou pokúšať vytvoriť nové dejové línie. Chceli sme, aby to bol gigantický príbeh, no bez toho, aby sme ho zbytočne naťahovali a predlžovali o ďalších desať hodín alebo len preto, že ho ľudia stále sledujú. Chceli sme, že ak ho ľudia budú pozerať do konca, dá im súvislý príbeh. Definitívne ho smerujeme ku koncu,” vyjadril sa.
Seriál sa pritom od piatej sezóny úplne odklonil od predlohy, knižnej série Pieseň ľadu a ohňa z pera Georgea R. R. Martina. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. “Teraz, po toľkých rokoch vo svete, ktorý George vytvoril, sme museli kráčať na vlastných nohách. Ak by sme to nedokázali, potom je to hanba pre nás. George nám dal neskutočný dar v podobe pravdepodobne najprepracovanejších postáv, aké som kedy videl v knihe. Ak by sme nedokázali pokračovať, nie sme správni ľudia, čo by mali robiť tento seriál,” vyjadril sa Weiss. “Je to zvláštny jav. Sme na území, kde idete sám a nemôžete sa viac spoliehať na napísaný materiál,” priblížil zasa Benioff. “Ako sa dostávame k záveru, dlho sme o tom diskutovali a získali sme lepší pohľad. Hneď ako sa dostaneme k definitívnemu finále, máme určité nápady o konci, ktoré vznikli organicky počas viac ako šiestich rokov,” povedal.

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Siedmu sezónu Hry o tróny uvedie HBO na budúci rok. 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.