22. 6. 2016

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
 

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila v utorok (21.6.) vysielateľovi MAC TV dve pokuty v celkovej výške 6000 eur za porušenie ochrany maloletých na programovej službe Joj Plus. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.
Sankciu vo výške 3000 eur mu RVR uložila za odvysielanie programu Peklo v Ríme, ktorý televízia označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Podľa rady však obsahoval násilné scény, pre ktoré mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15, resp. 18 rokov.
Sankciu v rovnakej výške mu uložila RVR aj za seriál Profesionáli. Ten televízia tiež označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Podľa rady však znázorňoval erotické pomôcky a obsahoval obscénne vyjadrovanie, pre ktoré mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.
Pokutu 2000 eur dostal aj Rozhlas a televízia Slovenska, programová služba Dvojka, taktiež za porušenie práv maloletých. Program Šťavnatý vŕšok bol bez označenia piktogramom, pritom podľa rady obsahoval také scény, pre ktoré mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do sedem rokov.
Pokutu 300 eur dostal aj vysielateľ Rádio Kiss za to, že nedodal RVR na požiadanie súvislý záznam z vysielania. Sankciu v podobe upozornenia na porušenie zákona dostal Rozhlas a televízia Slovenska, programová služba Jednotka, v súvislosti s vysielaním programu Mastičkár.

Copyright © TASR 2016