12. 7. 2016

Konšpirátori.sk pridali ďalších 40 problematických webov

Konšpirátori.sk
 
pridali ďalších 40 problematických webov


Hodnotiaca komisia projektu Konšpirátori.sk posúdila a vyhodnotila ďalších 40 sporných webov. Vďaka iniciatíve už inzerenti počas dvoch mesiacov fungovania ošetrili viac ako 4000 online kampaní. Ich reklamy sa tak už nenachádzajú na stránkach s problematickým obsahom.
Zoznam stránok so sporným obsahom je verejne dostupný na www.konspiratori.sk. Hodnotí a priebežne ho aktualizuje odborná komisia. Tá koná na základe vlastného podnetu alebo na základe odporúčaní návštevníkov. Za posledné obdobie pridala na zoznam ďalších 40 sporných webov. V súčasnosti je ich tak na stránke celkovo 76, z ktorých 61 komisia považuje za problémové.
S pribúdajúcim počtom sporných stránok narastá aj záujem inzerentov o projekt a počet stiahnutí zoznamu. "Web projektu Konšpirátori.sk dosiahol od spustenia už viac ako 38.000 unikátnych návštev. Automatickým skriptom inzerenti ošetrili 4220 rôznych kampaní, k čomu treba ďalej pripočítať 1090 manuálnych stiahnutí zoznamu. Každý manuálne stiahnutý zoznam mohol byť nasadený vo viacerých kampaniach, čo však už nedokážeme zmerať. Viacero zapojených agentúr používa manuálne vylúčenie, takže skutočný počet ošetrených kampaní môže byť aj násobne vyšší," uviedol riaditeľ digitálnej agentúry NetSuccess Ján Urbančík.
Úlohou iniciatívy Konšpirátori.sk je ochrániť značky pred spájaním s klamlivými alebo propagandistickými informáciami. Reklamné systémy ako Google Display Network webom vyplácajú až 70 percent z ceny kampane, čím sa zadávatelia reklamy stávajú ich priamym finančným podporovateľom. Autorom projektu Konšpirátori.sk je agentúra NetSuccess.

Copyright © TASR 2016