10. 7. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Európska futbalová únia (UEFA) očakáva rekordný zisk 830 miliónov eur z tohtoročných majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Hlavný podiel na 34-percentnom náraste profitu oproti šampionátu 2012 (593,7 mil. eur) má väčšia porcia zápasov (o 20 viac) v rozšírenej verzii s 24 tímami. "Čísla vyzerajú výborne. Podujatie bolo nadmieru úspešné," povedal dočasný generálny sekretár UEFA Theodore Theodoridis.
Na celkových príjmoch 1,93 miliardy eur má najväčší podiel predaj vysielacích práv za viac ako miliardu eur. Sponzoring a licenčné zmluvy vygenerovali 480 miliónov, predaj vstupeniek priniesol 400 miliónov eur.
Organizácia turnaja stála podľa správy 600 miliónov, tristo miliónov vyplatí UEFA na odmenách mužstvám. Šesťsto miliónov zo zisku plánuje UEFA rozdeliť medzi 55 členov na rozvoj futbalu.


Niekdajší skvelý americký tenista John McEnroe v nedeľňajšom finále na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne stojí pred zaujímavou dilemou. Na jednej strane bude komentovať televízny prenos pre spoločnosť ESPN, no zároveň bude držať palce Kanaďanovi Milosovi Raonicovi, ktorý na Centrálnom kurte bude čeliť domácemu Andymu Murraymu. McEnroe je totiž súčasťou jeho trénerského tímu. "Nemienim ho nútiť k objektivite. Chcem ho tam mať ako Milosovho trénera," objasnil viceprezident ESPN.
Samotný Raonic sa vyjadril, že mu neprekáža komentátorská rola jedného z jeho trénerov: "Nerobí to žiadny rozdiel, v žiadnom zmysle toho slova."

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.