8. 7. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Fanúšikovia a fanúšičky seriálu Hra o tróny (2011) si na siedmu sezónu počkajú dlhšie, ako býva zvykom. Nové série televízia HBO zvyčajne uvádza od apríla, výnimkou bola len tretia, ktorej úvodná epizóda mala premiéru 31. marca. Tvorcovia David Benioff a Dan Weiss však v podcaste UFC Unfiltered upozornili, že tentoraz to bude o niečo neskôr. Dôvodom je skutočnosť, že na konci šiestej sezóny sa naplnilo proroctvo o blížiacej sa zime, ktoré sa nieslo príbehom od jeho začiatku. "Slnečné počasie nám už nevyhovuje," vysvetlili s tým, že tak musia odložiť začiatok nakrúcania. "Nemáme zatiaľ termín vysielania, no začneme o niečo neskôr, pretože na konci tejto sezóny prišla zima," prezradil Benioff a doplnil, že preto posunuli produkciu, aby mali ponuré, šedivé počasie aj v slnečnejších lokalitách, kde nakrúcajú. Obľúbený seriál vzniká napríklad na Islande, v Chorvátsku, španielskej Seville či Severnom Írsku.
Minulý týždeň pritom Benioff a Weiss oznámili, že vzniknú už len dve sezóny s tým, že dokopy bude mať seriál zrejme 73 epizód. To znamená, že posledné dve série nebudú mať po desať častí, ako bolo zvykom. "Nemáme síce určený presný počet epizód, no každá sezóna bude o niečo kratšia, lebo nakrúcanie nám rok čo rok trvá dlhšie," doplnil Benioff.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.


Hovorca nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Markus Hörwick po 35 rokoch na vlastnú žiadosť skončil vo svojej funkcii. Dlhoročný člen realizačného tímu bude mať čoskoro 60 rokov a podľa jeho slov túži po nových skúsenostiach. Bavori menovali za jeho nástupcu Stefana Mennericha.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.