26. 7. 2016

Uzávierka súťaže Košický zlatý poklad sa blíži

Uzávierka súťaže 
Košický zlatý poklad sa blíži

V Hudobní autori a interpreti, ktorí majú záujem prihlásiť sa do 32. ročníka súťaže Košický zlatý poklad, tak môžu urobiť už len do nedele 31. júla. Informovali o tom organizátori súťaže. Záujemcovia a záujemkyne sa môžu zapojiť zaslaním vlastných, po slovensky spievaných a dosiaľ mediálne nezverejnených skladieb na adresu Rozhlas a televízia Slovenska, Rastislavova 13, 043 07 Košice pod heslom KZP.
Výberová komisia na základe kritérií súťaže po uzávierke vyberie dve skupiny postupujúcich piesní. Prvú skupinu bude tvoriť šesť skladieb, ktoré priamo postúpia do finále. Do druhej skupiny vyberie porota najviac dvadsať piesní, ktoré budú prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko v semifinálovom kole súťažiť o postup do finále. Finálový koncert sa uskutoční 15. októbra v košickom Kulturparku a v priamom prenose ho odvysiela Rádio Slovensko. Víťaz si odnesie finančnú odmenu vo výške 1000 eur a tiež získa možnosť nahrať víťaznú skladbu v štúdiu Slovenského rozhlasu. 
„Je to jedinečná príležitosť pre všetkých autorov a interpretov, ktorí produkujú slovenskú populárnu hudbu na zviditeľnenie ich tvorby. Víťazné piesne Košického zlatého pokladu sa dostávajú do pravidelných rotácií v hudobných playlistoch rádií RTVS. Teším sa na všetky súťažné príspevky a verím, že aj tento rok bude v súťaži veľmi silná konkurencia,“ uviedol riaditeľ súťaže a šéf košického štúdia RTVS Juraj Hidvéghy. 
Súťaž vznikla v roku 1980. Jej vznik iniciovala Redakcia hudobného vysielania Československého rozhlasu v Košiciach. Počas prvých ročníkov oslovovala autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby, predovšetkým z východného Slovenska, od deväťdesiatych rokov si začala získavať priazeň hudobníkov na celom Slovensku. Každoročne oslovuje v priemere 200 autorských tímov. Ďalšie informácie o súťaži sú dostupné na webstránke www.rtvs.sk. 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.