12. 8. 2016

MEDIA NEWS



MEDIA NEWS
Arianna Huffingtonová, ktorá pred 11 rokmi založila liberálny spravodajský portál The Huffington Post, oznámila svoj odchod z pozície šéfredaktorky tohto amerického spravodajského média. Huffingtonová sa hodlá venovať novozaloženej spoločnosti Thrive Global zameranej na informácie o zdraví, informovala dnes stanica BBC.
"Myslela som si, že HuffPost bude moje posledné pôsobisko. Rozhodla som sa však, že odstúpim z pozície jeho šéfredaktorky, aby som rozbehla nový podnik, Thrive Global," vyhlásila 66-ročná Huffingtonová, ktorá je gréckeho pôvodu. The Huffington Post má mesačne 81 miliónov unikátnych návštevníkov a získal si reputáciu "pevne etablovaného a uznávaného zdroja".
The Huffington Post založili v máji 2005 a jeho portfólio tvoria liberálne naklonené správy. Huffingtonová založila denník s americkým biznismenom Kennethom Lererom a ďalšími investormi ako alternatívu voči konzervatívnym spravodajským "agregátorom". Webstránka ponúka i blogy a pôvodné reportáže. Tematicky pokrýva politiku, životný štýl a zábavu.
V roku 2012 sa The Huffington Post stal prvým americkým komerčným digitálnym médiom, ktoré získalo Pulitzerovu cenu. Od roku 2011 ho vlastní spoločnosť AOL, patriaca pod koncern Verizon.ä

Copyright © TASR 2016