1. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Populárny seriál Hra o tróny (2011) sa skončí v roku 2018 ôsmou sezónou. Potvrdil to programový šéf televíznej spoločnosti HBO Casey Bloys na konferencii Television Critics Association v Beverly Hills.
"Tvorcovia David Benioff a D. B. Weiss majú veľmi jasný plán o počte sérií, ktoré chcú nakrútiť. Ak by to bolo na mne, tak by som prijal aj ďalších desať sezón. Avšak riadime sa tým, čo oni považujú za najlepšie pre tento seriál," uviedol Bloys s tým, že presný počet epizód záverečnej série zatiaľ neurčili. "Siedma sezóna bude mať sedem epizód, na ôsmej sme sa ešte nedohodli. Vedia, že ich odvysielame toľko, koľko nakrútia," vyhlásil Bloys, ktorý sa vyjadril aj k otázke prípadného spin-offu. "Bavili sme sa o tom. Nemám nič proti tomuto nápadu, muselo by to však, samozrejme, dávať zmysel po kreatívnej stránke. A tiež neviem, či tvorcovia majú teraz čas o tom premýšľať, keďže onedlho začnú s nakrúcaním siedmej série. Každopádne sme tomuto nápadu naklonení, no momentálne neexistujú žiadne konkrétne plány," dodal.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál, ktorého siedma sezóna bude mať premiéru budúci rok v lete, nedávno získal 23 nominácií na ceny Primetime Emmy.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.