18. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Waleská herečka Catherine Zeta-Jones sa pridala k obsadeniu pripravovanej televíznej antológie Feud. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval tvorca seriálu Ryan Murphy. Štyridsaťšesťročná rodáčka zo Swansea stvárni v projekte herečku Oliviu de Havilland.
Každá sezóna dramatickej antológie prinesie príbeh o konkrétnom mediálne známom konflikte. Prvá séria sa bude zameriavať na zákulisný spor medzi herečkami Joan Crawford a Bette Davis počas nakrúcania ich spoločnej snímky Čo sa vlastne stalo s Baby Jane? (1962). Prvú menovanú stvárni Jessica Lange, v úlohe Davis sa zas predstaví Susan Sarandon. Okrem nich a spomínanej Zeta-Jones sa v seriáli objavia aj Alfred Molina ako Robert Aldrich, Stanley Tucci ako Jack L. Warner, Judy Davis ako Hedda Hopper a Dominic Burgess ako Victor Buono. Nakrúcanie sa začne na jeseň, pričom prvá sezóna bude mať osem epizód. Tie uvedie televízia FX na budúci rok. Spomínaný Murphy bude spolu s Bradom Pittom a Dede Gardner výkonným producentom a tiež bude niektoré epizódy režírovať.
Catherine Zeta-Jones má na konte Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe muzikálu Chicago (2002). Okrem toho je známa aj zo snímok ako Krištof Kolumbus (1992), Fantóm (1996), Zorro: Tajomná tvár (1998), Pasca (1999), Traffic - Nadvláda gangov (2000), Sex, dievčatá, čokoľvek (2000), Neznesiteľná krutosť (2003), Terminál (2004), Dannyho dvanástka (2004), Legenda o Zorrovi (2005), Iba na objednávku (2007), Sexy 40 (2009), Rock of Ages (2012), Vedľajšie účinky (2013) či Red 2 (2013). Jej manželom je herec Michael Douglas, za ktorého sa vydala v roku 2000 a má s ním dve deti.

Americký herec Billy Crudup bude účinkovať v seriáli Gypsy. Príbeh novinky sa bude zameriavať na terapeutku Jean Holloway v podaní Naomi Watts, ktorá si buduje nebezpečné a intímne vzťahy s ľuďmi zo života jej pacientov. Štyridsaťosemročný Crudup stvárni jej manžela a milujúceho otca ich dcéry. Projekt spoločnosti Netflix ponúkne desať epizód, prvé dve bude režírovať Sam Taylor-Johnson, ktorá nakrútila napríklad snímku Päťdesiat odtieňov sivej (2015). O scenár seriálu sa postarala Lisa Rubin.
Štyridsaťsedemročná Watts je tiež výkonnou producentkou projektu, pričom produkciu budú zastrešovať spoločnosti Universal Television a Working Title. Gypsy by mal mať premiéru na budúci rok.
William Gaither "Billy" Crudup si zahral napríklad vo filmoch Všetci hovoria: Milujem ťa (1996), Spáči (1996), Rande (1997), Za hranicami možností (1998), Na pokraji slávy (2000), Čakanie na smrť (2000), Veľká ryba (2003), Mission: Impossible 3 (2006), Kauza CIA (2006), Dedication (2007), Verejní nepriatelia (2009), Strážcovia (2009), Jedz, modli sa, miluj (2010) alebo Spotlight (2015). Predstavil sa aj na Broadwayi.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Egyptská štátna televízia nariadila ôsmim svojim moderátorkám, že musia výrazne schudnúť, aby sa zlepšil jej imidž. V opačnom prípade ich presunú na nemoderátorské pozície, informovala dnes agentúra DPA.
"Dostali tri mesiace na to, aby držali diétu, počnúc júlom," povedal šéf regionálnej redakcie štátnej televízie súkromným novinám Al-Masrí al-Júm. Dodal, že 90 percent egyptských televíznych moderátorov má nadváhu a komisia ich bude po stanovenej lehote hodnotiť podľa ich hmotnosti, oblečenia a profesionality.
Noviny priniesli jeho vyjadrenie niekoľko dní po tom, ako médiá oznámili, že osem televíznych moderátoriek dostalo na mesiac pracovné voľno, aby schudli, kým ich pustia znova na obrazovku. Podľa BBC zaručila Egyptská rozhlasová a televízna únia (ERTU) moderátorkám, že počas tohto obdobia budú dostávať plat.
Štátny denník al-Ahrám tento týždeň zverejnil mená uvedených ôsmich žien a vyzval na uplatnenie rovnakého princípu pre všetky kanály štátnej televízie.
Al-Ahrám, odvolávajúc sa na generálneho riaditeľa televízie, uviedol, že ide o prvé z nešpecifikovaných opatrení, ktoré majú zvýšiť sledovanosť štátnej televízie.
Dôveryhodnosť egyptskej televízie vážne utrpela v dôsledku jednostranného informovania o povstaní, ktoré v roku 2011 zvrhlo dlhoročného prezidenta Husního Mubaraka.
V uplynulých mesiacoch sa ozvali v televízii hlasy, požadujúce jej reorganizáciu, pretože v časoch vážnej ekonomickej krízy produkuje obrovské straty.
Jedna z ôsmich moderátoriek povedala, že o príkaze ju nikto oficiálne neinformoval. "Myslím si, že vyzerám rovnako ako ktorákoľvek bežná Egypťanka. Môj výzor nie je vôbec odpudivý. Podľa mňa by som nemala vyzerať ako modelka," povedala tento týždeň súkromnej televízii Dream TV.
Súčasne odsúdila médiá, ktoré moderátorky nazvali "tučnými" a "obéznymi". "Použitie nemiestnych slov v súvislosti s egyptskými moderátorkami je neprijateľná urážka," zdôraznila.

Copyright © TASR 2016