3. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Prezidentkou americkej Akadémie filmových umení a vied bude aj naďalej Cheryl Boone Isaacs. Rodáčka zo Springfieldu v Massachusetts začína svoje štvrté obdobie v tejto funkcii. Okrem toho bude zastupovať aj sekciu vzťahov s verejnosťou. Túto funkciu bude mať na starosti už po 24. raz. Rozhodli o tom členovia a členky správnej rady.
Na svojich postoch zostávajú aj prvý viceprezident Jeffrey Kurland, viceprezident John Bailey, viceprezidentka Kathleen Kennedy a pokladník Jim Gianopulos. Novým tajomníkom sa stal David Rubin a novou viceprezidentkou zas Nancy Utley.
Cheryl Boone Isaacs v súčasnosti vedie spoločnosť CBI Enterprises. Spolupracovala na filmoch ako Tupac: Resurrection (2003), Spider-Man 2 (2004), Precious (2009), Kráľova reč (2010) alebo The Artist (2011). Organizovala tiež reklamnú kampaň snímok ako Forrest Gump (1994) a Statočné srdce (1995). Pôsobila aj v New Line Cinema alebo Paramount Pictures. V máji jej zástupcovia Dodge College of Film and Media Arts udelili čestný doktorát z umenia.

Americký herec Jimmy Fallon bude moderovať 74. ročník odovzdávania cien Zlatý glóbus, ktorý sa bude konať 8. januára 2017 v Beverly Hills. "Jimmy Fallon je výnimočne talentovaný a dynamický zabávač a nemôžeme sa viac radovať z toho, že bude moderovať odovzdávanie Zlatých glóbusov 2017. Jeho šarm, zmysel pre humor a neuveriteľná prirodzenosť zaujmú všetkých v publiku i milióny televíznych divákov po celom svete," uviedol Lorenzo Soria z Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA), ktorá udeľuje Zlaté glóbusy.
Štyridsaťjedenročný rodák z New Yorku Jimmy Fallon pôsobil v rokoch 1998 až 2004 v šou Saturday Night Live. Zahral si v snímkach ako Na pokraji slávy (2000), Čokoľvek (2003), Taxi (2004), Fanaticky zamilovaný (2005), Warholka (2006), Rollerky (2009) či Jurský svet (2015). Od februára 2014 moderuje talkshow The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.


Anglický hudobný producent Geoff Barrow, známy ako líder formácie Portishead, zloží hudbu k tretej sezóne seriálu Čierne zrkadlo. Štyridsaťštyriročný hudobník bude na soundtracku spolupracovať so skladateľom Benom Salisburym, s ktorým už skomponoval hudbu k filmom Ex Machina (2015), Free Fire a Annihilation. Posledné dva menované však ešte nemali premiéry.
Tretia séria Čierneho zrkadla by mala mať dvanásť epizód, pričom prvých šesť uvedie spoločnosť Netflix naraz 21. októbra. V nich si zahrajú Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Jerome Flynn, Alex Lawther, Bryce Dallas Howard, Alice Eve, James Norton, Michael Kelly, Malachi Kirby, Madeline Brewer, Kelly Macdonald, Wyatt Russell a Hannah John-Kamen, pričom ani jeden z menovaných sa nepredstaví vo viac než jednej epizóde. Režisérmi prvých šiestich dielov sú Owen Harris, James Watkins, Joe Wright, Jakob Verbruggen, James Hawes a Dan Trachtenberg. Termín uvedenia zvyšných epizód zatiaľ nie je známy.

Americká mediálna spoločnosť Time Warner Inc v druhom kvartáli evidovala pokles prevádzkového zisku o 1 percento na sumu 1,8 mld. USD. Zriedený zisk z pokračujúcich činností na kmeňovú akciu za apríl až jún však medziročne posilnil na 1,20 USD z úrovne 1,16 USD. Upravený zriedený zisk na kmeňovú akciu z pokračujúcich činností oproti rovnakému obdobiu vlaňajška tiež stúpol, a to na 1,29 USD z úrovne 1,25 USD. Spoločnosť o tom informovala v stredu na svojej internetovej stránke.
Time Warner Inc. ďalej uviedla, že jej tržby za druhý štvrťrok sa znížili o 5 percent na 7 mld. USD. Čiastočne to bolo spôsobené aj nepriaznivým vplyvom vývoja na devízovom trhu, ktorý tržby mediálnej firmy zmenšil o 60 mil. USD. Tržby divízie Turner, ktorá vlastní napríklad televízne stanice CNN, Cartoon Network a TNT, v druhom štvrťroku vzrástli o 6 % na 3 mld. USD. Firma zároveň informovala, že počas januára až júna spätne odkúpila približne 23 mil. kusov svojich kmeňových akcií za zhruba 1,6 mld. USD.
Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.