23. 8. 2016

SNS nebude súhlasiť so zvýšením koncesionárskych poplatkov

SNS nebude súhlasiť so zvýšením
koncesionárskych poplatkov

Slovenská národná strana (SNS) nebude súhlasiť so zvýšením koncesionárskych poplatkov. Ako povedal dnes na tlačovej besede predseda SNS Andrej Danko po rokovaní predsedníctva strany, odmietnutie zvyšovania koncesionárskych poplatkov je po tom, čo robil minister kultúry Marek Maďarič principiálna záležitosť. "Sme dohodnutí s predsedom Smeru, že nájdeme finančné zdroje. Zvýšenie koncesií je úplne poslednou možnosťou, ale my sa na tom nezúčastníme,“ uviedol s tým, že situáciu v RTVS nevidí ako akútnu.
Vláda v stredu prerušila rokovanie o novele zákona zvyšujúcej koncesionárske poplatky za vysielanie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Premiér Robert Fico po rokovaní povedal, že Maďarič má jeho absolútnu dôveru, splnil si svoju úlohu a na rade je SNS. Šéf rezortu kultúry si podľa predsedu vlády správne splnil úlohu, ktorá mu vyplývala z programového vyhlásenia vlády. Dodal, že na ciele v programovom vyhlásení naordinoval určité prostriedky. Návrh novely pred prázdninami vyvolal spor medzi ministrom kultúry Marekom Maďaričom a koaličnou SNS.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.