9. 9. 2016

Hovorca roka 2016

Hovorca roka 2016


Tohtoročnými víťazmi v ankete Hovorca roka 2016 sa stali v kategórii hovorca štátnych inštitúcií Patrícia Macíková, hovorkyňa Finančnej správy SR, v kategórii Samospráva a neziskový sektor Marek Tettinger, hovorca mestskej časti Bratislava – Nové Mesto, a v komerčnom sektore Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia. TASR o tom informoval predseda Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) Milan Vanga.
"Ocenili hlavne profesionálne zvládnutú krízovú komunikáciu Patrície Macíkovej na finančnej správe a vyzdvihli prácu s regionálnymi médiami v prípade Tomáša Kráľa, ktorý pracuje pre sieť nemocníc Svet zdravia. Marek Tettinger patrí dlhoročne k najlepším hovorcom v samospráve pre profesionálny a korektný prístup k médiám," vysvetlil Vanga.
Najlepších hovorcov podľa Vangových slov vybrala odborná porota zo zoznamu, ktorý vytvorili zástupcovia médií, PR agentúry, samotní hovorcovia aj akademická obec hlasovaním na internetovej stránke www.hovorcaroka.sk.
"Konečnému rozhodnutiu poroty predchádzala konštruktívna diskusia o každom nominovanom. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla porota jednoznačne," povedal predseda.
Odborná porota tento rok neudelila cenu TOP Hovorca roka. "Táto cena patrí hovorcovi, ktorý za hodnotené obdobie výnimočným spôsobom komunikoval zložité témy pri zachovaní profesionality a efektívnosti," vysvetľuje Vanga.
V poradí 11. ročník sa niesol v znamení pomoci detským onkologickým pacientom. Okrem výťažku z internetového hlasovania sa organizátori rozhodli venovať organizácii Deťom s rakovinou n.o. taktiež zisk z charitatívnej tomboly.

Copyright © TASR 2016